Verik a magyart

2013. szeptember 09. 07:49

A pénteken Bukarestben történtek messze túlmutatnak egy világbajnoki selejtező keretein.

2013. szeptember 09. 07:49
Seres Attila
Népszava

A durva párhuzam nem jutott volna eszünkbe, ha a - kétségkívül sorsdöntő - román-magyar világbajnoki selejtezőt szélsőséges csoportok nem ragadják ki egy sportesemény közegéből és emelik a politika rangjára. Tisztességes országokban persze nem hagynák, hogy egy futballmérkőzés hangulatát olyan elvadult csőcselék határozza meg, mint a Tyirityán Zsolt vezette Betyársereg, de hát a tisztesség nálunk divatjamúlt fogalom. A tiltás helyett a magyar politikai vezetés inkább ráült erre a hisztérikus hangulathullámra és sodródott azzal a háromezer magyar és lengyel huligánnal, akik különvonaton azért utaztak Bukarestbe, hogy »bevegyék a román fővárost« és »bosszút álljanak a romániai magyarokat ért sérelemért«. Nos, a hírek szerint a mi Betyárseregünk szembetalálta magát négyezer állig felfegyverzett román rendőrrel, akiket meg a parancsnokaik hergeltek a magyar hordák ellen. Lett is nagy hirig, ütötték, verték a magyart, hullott a férgese.

De ez csak az előjáték volt. Néhány órán át még reménykedhettünk abban, hogy majd a péntek esti előadáson visszavágunk és elpáholjuk a románokat. Bizakodásunk azonban rövid ideig tartott. Mindössze két percig. Ekkor a magyar védő odapasszolta a labdát a román csatárnak, az megiramodott és bevette a kapunkat. Nem a mieink vették be a román fővárost, hanem éppen fordítva történt.

Ha Egervári Sándor munkatábort érdemelne, az nem a pályán elszenvedett vereség miatt lenne. S még csak nem is a vezér elárulása miatt. A magyar kapitány abban hibás, hogy nem igyekezett megtisztítani a sporteseményt a ráragadt politikai szutyoktól. Ahelyett, hogy a játéktudásban egyébként is gyöngébb magyarokon könnyítettek volna, még megpakolták őket a történelmi sérelmek miatti kötelező reváns lelki terhével. Aminek a következményét már a 2. percben megtapasztalhattuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. szeptember 09. 10:49
A büszke, erős, ezeréves múlttal rendelkező, Európát verő, hős, félelmetes, turulos magyarokat egyszerűen elverték a románok, mint libaszart a nyári zápor. Úgy látszik ők nem olvasták a magyar történelmet.
fofo
2013. szeptember 09. 10:47
Ahelyett, hogy a játéktudásban egyébként is gyöngébb magyarokon könnyítettek volna, még megpakolták őket a történelmi sérelmek miatti kötelező reváns lelki terhével. Ez így igaz, csak abban téved az elvtárs, hogy pont a média hergelte az embereket, a magyar és a román oldalon egyaránt! A balliberális oldalnak pedig direkt jól jött a vereség, talán imádkoztak is érte.
Flottakedvezmény
2013. szeptember 09. 10:01
Már a külpolosok is megbolondultak a Népszabadságnál? Ez mélypont Seres Attilánál, ennél többre tartottam. Munkatábor, a vezér elárulása - ez milyen baromság már. Tényleg betegek a ballib médiamunkások, velejükig rohadtak.
figo
2013. szeptember 09. 09:57
Seres agyában egyáltalán az hogy ötölhetett fel, hogy Egervárit munkatáborba kellene küldeni? Sokat elárul az emberről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!