A parlamenti tahózásról - női szemmel

2013. szeptember 25. 17:50

Egy nőnek beszólni, öltönyben, nyakkendőben, felelős ember látszatát keltve hülyeség és tahóság.

2013. szeptember 25. 17:50
Schreier Vanda
Campusonline

„Egy nőnek beszólni, öltönyben, nyakkendőben, felelős ember látszatát keltve hülyeség és tahóság. Nincs mentség arra, ha egy érdemi vitában valaki ad hominem érveket és beszólásokat használ. Azt jelenti, hogy nincsen kellő vitakultúrája, nem képes partnerként kezelni egy hölgyet, nem tud elvonatkoztatni a gyengébbik nem fennálló, de igazságtalan képétől. De ugyanúgy egy másik férfit sem illik lekezelni semmilyen indokkal egyetlen hímnek sem.


A parlamenti tahózással nem az a baj, hogy nőket aláznak vele, hanem az, hogy mások által választott képviselőket, vagyis embercsoportok komplett véleményét tekintjük semmisnek, vagy kötjük egy látszathoz, külsőséghez. Illés és a többi prosztóskodó képviselő pedig ugyanúgy megtestesíti valahány szavazójának, ideológiai partnerének nézetét. Ergo az államtitkár éppen nem a saját nevében beszélt, hanem egy lényegesen nagyobb réteget viselt egy személyben. Vagyis ő magánemberként szólt, de megfeledkezett arról, hogy abban a »Tiszteltnek« nevezett házban nem magát képviseli. És ez a baj.

Valahol az utcán elfér ez a mondat, képesek vagyunk mi, gyenge, otthoni szülésre alkalmas nők is elengedni, ha rondának mondanak minket, de végig abban bízunk, hogy a véleményünk ugyanannyit számít, mint egy férfié, még akkor is, ha nincs igazunk. Le lehet ülni, el lehet nekünk is magyarázni dolgokat, megértjük. Vitapartnerek vagyunk. Éppen ezért rossz azt látni, hogy az Országházban, arrogánsan úgy tehet valaki, mintha az ő nézetei valami magasabb szintet képviselnének világnézeti vagy nemi okokból.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2013. szeptember 26. 00:47
Zsolt 75 2013. szeptember 25. 15:27 "Kegyed meg egy tarkót rak ki profilképnek, csókolom." A parlamenti tahózásról – női szemmel Azért idemásoltam, ha tetszik, ha nem. emberijogiaktivistácskáim.
imres
2013. szeptember 25. 22:46
"Egy nőnek beszólni, öltönyben, nyakkendőben, felelős ember látszatát keltve hülyeség és tahóság." Nem feltétlen. Egy buta nőben tudatosítani, hogy buta, nemes cselekedet.
őshonos
2013. szeptember 25. 21:47
Aktív vállatvezetőként nagyon sok női beosztottam volt.Alaposan ismerem a témát azt is hogy a nők egymás között milyen aljas módszerekkel tudnak harcolni,ha kiközösítenek maguk közül valakit.És azt is,hogy sokszor visszaélve női mivoltukkal szinte tudatosan provokálják férfi kollegáikat,majd egy ingerült válasz után az első érvük:nem tiszteled női mivoltomat.Mielőtt valamelyik szüffrazsett nekem állna,közlöm három lányom van,tehát senki sem vádolhat elfogultsággal.
tango47
2013. szeptember 25. 21:45
"A parlamenti tahózással nem az a baj, hogy nőket aláznak vele, hanem az, hogy mások által választott képviselőket.." Tud valaki olyan hölgyet mutatni a sértettek közül, akit személy szerint választottak meg és nem listán került be a Parlamentbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!