Kormányfő, férj, apa

2013. szeptember 02. 18:03

Mi történne, ha Fico a titkárnő-ügy hatására lemondana, vajon van valaki, aki át tudná venni a kormányrudat?

2013. szeptember 02. 18:03
Ravasz Ábel
Új Szó

„A Smerben nagyon félnek Fico esetleges távozásától: a hírek szerint pont azért nem hivatalos elnökjelölt még, mert pártjában az utódlásharcoktól tartva sokan nem szeretnék elengedni tisztségéből. Az ellenzék még kevésbé tűnik kormányképesnek: az egykori Radičová-koalíció pártjai nem hogy nem tudtak ellenszert találni a döcögő együttműködés javítására, a Népi Platform kudarcai és az SaS felbomlása a helyzet további romlására utalnak. Mindez feltárja a politikai elitek állapotát és Robert Fico központi szerepét. Akárhogy is, jelenleg ő az egyetlen politikus, akiről elhihető, hogy tartósan képes fenntartani a kormányzáshoz szükséges parlamenti többséget. A Smert lehet szeretni és gyűlölni, intézkedéseit joggal kritizálni, de a stabilitást nehéz elvitatni tőle.

Ebből a szemszögből nézve a moralizálás talajtalannak tűnik. Ha van egy személy, aki többet képes tenni saját politikai pólusának stabilitásáért, mint bárki más, akkor a munkáját „pusztán” magánéleti és morális szempontokból megítélni édeskevés. Fontos lenne megérteni, hogy a szavazás nem arról szól, hogy kit kedvelek, kivel ülnék le kártyázni, kit vinnék el magammal nyaralni, hanem arról, hogy kiről hiszem el, hogy képes kormányozni egy országot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadhajdu
2013. szeptember 02. 18:16
Nem kell izgulni mindig van valaki, hogy átvegye a kormányrudat. Látsd Gyurcsány - Bajnai
opht
2013. szeptember 02. 18:09
Ezt már hallottuk a szocikról is. Lopnak, tisztességtelenek, korruptak, de legalább értenek hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!