A világrend vagy Amerika alakul át?

2013. szeptember 13. 09:07

Obama egy platformra került a lassan változó szenátus olyan nagy öregjeivel, akik meghatározták az intervencionista irányt korábban.

2013. szeptember 13. 09:07
Penge Borisz
Spiler.info

„Amit látunk, az az hogy Obama tökölődik. Az Egyesült Államok politikája a legutóbbi időkig elég intervencionista volt, azonban az iraki és afganisztáni szerepvállalás miatt kiábrándulva a lakosság már nem támogatja ezt az utat. Obama – akit pont ezek miatt a remény szavával választottak anno meg – egy platformra került a lassan változó szenátus olyan nagy öregjeivel, akik meghatározták ezt az intervencionista irányt korábban.

Ezzel szemben ott áll a képviselőház és jópár fiatal szenátor (ld.: Rand Paul), akik erősen ellenzik a beavatkozást, s egyáltalán ezt a »világ csendőre« szerepet. Obama gyáván tolva a felelősséget a kongresszushoz fordult felhatalmazásért, s amikor ez már nagyon bukni látszott, pont Putyin menti meg az elnök maradék renoméját. Elég furcsa helyzet, nem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bikaboy
2013. szeptember 13. 23:32
Apám 50 évvel ezelött mondta: Fiam, tanuld meg a háborúk törvényszerűen jönnek! A fegyverek idővel elavulnak, el kell használni őket, hogy az újak hadrendbe állhassanak; meg ki is kell próbálni élesben őket! Az sem baj, ha közben emberek pusztulnak, úgyis sok van belőlük. (Akkor még 'csak' 3,5 milliárdnyian voltunk!) Csodálkozunk, ha Obama lőni akar!? Különben sem ő dönt, hanem az amerikai fegyverlobby!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!