Nem siettethető a demokrácia

2013. szeptember 12. 19:38

Az elmúlt két hét színjátéka alapján legelvakultabb hívei sem nevezhetik Obamát erős elnöknek.

2013. szeptember 12. 19:38
Malinák István
Új Szó

„Egyiptom és Szíria, vagy akár Irak példája is azt mutatja, a politikai harc vallási dimenzióval párosul, a szunniták és síiták közötti nagy konfliktussá terebélyesedett. Ez a belső konfliktus. Sokkal veszélyesebb, hogy az arab/iszlám világ legbefolyásosabb erői minden ütközőpontról képesek elhitetni a hazai tömegekkel, hogy az iszlám és a nyugati civilizáció összecsapásáról van szó. Egyiptom és – talán kisebb mértékben – Szíria felborította az eddigi közel-keleti erőviszonyokat. Egyiptom kapcsán mindenki Izraelre is figyel, a szíriai történések ürügyén pedig Iránra.

Két lehetőség van. 1. A vegyi fegyverek miatt az USA lecsap Aszadra. 2. Obama meghátrál, és végleg eláll a katonai megoldástól. Teljesen mindegy, hogy mit mondanak erről az Öböl menti arab országok politikai vezetői, a szíriai ellenzék vagy az olyan terrorszervezetek, mint az al-Kaida. Az első esetben az iszlám tömegekkel papjaik úgyis elhitetetik, hogy az USA az iszlám ellen visel háborút. A második esetben pedig azt, hogy az USA, vagyis a nyugati világ megijedt az iszlámtól. Szó mi szó, az elmúlt két hét színjátéka alapján legelvakultabb hívei sem nevezhetik Obamát erős elnöknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2013. szeptember 12. 23:35
"Egy amerikai elemző intézet mindebből arra következtet: 1. Az arab tavasz még minimum egy évtizedig, de valószínűleg tovább is elhúzódik. 2. Állandósul a politikai, gazdasági és társadalmi forrongás. 3. Megoldhatatlan a demográfiai probléma, a fiatalok össznépességen belüli nagy aránya. Ezek a fiatalok odahaza nem találnak munkát. 4. Az elégedetlenség nemcsak a fiatalok tömegeit tereli a szélsőségesség felé." évtizedig...Megoldhatatlan...elégedetlenség Na, így kábé jó.
enes
2013. szeptember 12. 21:38
De igen! Rá kell állni az asztalra! Nem elég támasztani!
KannibálTatárÚr
2013. szeptember 12. 19:51
Mi köze a a katonai beavatkozásnak a "siettetett " demokráciához?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!