Az újszülött szövetségről

2013. szeptember 07. 16:12

Az ország kettészakadt ebben is: az egyik rész másképp emlékszik a kettős állampolgárságról szóló 2005-ös népszavazás tétjére, vagy 2006 őszére, mint a másik.

2013. szeptember 07. 16:12
Lendvai Ildikó
Népszava

„Az ország kettészakadt ebben is: az egyik rész másképp emlékszik a kettős állampolgárságról szóló 2005-ös népszavazás tétjére, vagy 2006 őszére, mint a másik. Én például nem bántam meg a 2005-ös szavazatomat: ma is úgy gondolom, nagy felelőtlenség összekeverni a nemzeti együvé tartozást az állampolgársággal. Tudom, ez nem mindenben egyezik a két párt állásfoglalásaival. Azt is tudom, hogy nem lehet és nem is szabad tagadni a tévészékház ostroma miatt talajt vesztett és elégtételre vágyó rendőrök némelyikének 2006. októberi túlkapásait.

Ám ez a tudás és a nyomában járó önvád, hogy az akkori zűrzavarban nem tudtunk megvédeni minden vétlen embert, nem homályosítja el azt a meggyőződésemet, hogy nem egyformán oszlik meg a felelősség a felgyújtott autókért, betört kirakatokért, a majdhogynem puccskísérletig eljutó politikai szándékokért. Azt sem hiszem, hogy erről a táboron belüli vitáról említést tenni se volna szabad, »Nicht for dem Választó!« jeligével. Ám ez a legkevésbé sem akadályozza őszinte együttműködésemet azokkal, akik erről ugyan másképp gondolkodnak, de egyformán látjuk az ország mai és holnapi leckéit. Mert a jövő fontosabb, mint a múlt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekezetes
2013. szeptember 08. 09:37
Toportyán tiszteletes Azt látom, hogy valamit válaszoltál. De nem tudom elolvasni, mert már régen kib..rintottalak a látomezőmből te ballib gyilkos, ballibsi hóhér, pedofil, maszopos erőszaktevő, libsi verőember, embereket kínzó Toportyán tiszteletes. Remélem, anyádnak fogsz írni ezek után, nem nekem.
Text adósság
2013. szeptember 08. 08:48
Csak egy probléma van az újszülöttel, hogy tele van nyomva botox-val. Prutty!
ekezetes
2013. szeptember 08. 08:40
Ez a vén botoxos ribi úgy szopott Aczél György idejében, mint a torkos borz. Maszopos köcsögök mondják.
Csigorin
2013. szeptember 07. 22:32
uj nev, induljunk tiszta lappal, tekintsunk a jovobe... mikor mar nagyon ruhellnek benneteket, ezt veszitek elo ujra es ujra, mar 1919 ota.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!