Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A liberális jogvédelem és a kettős mérce

2013. szeptember 09. 15:29

Az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vagy éppen a Magyar Helsinki Bizottság a bankokkal élethalálharcot vívó devizahitelesek problémáját nem tekintik emberi jogi kérdésnek.

2013. szeptember 09. 15:29
Kruchina Károly
MNO

– Sok családot fenyeget ma a kilakoltatás réme a szabadjára engedett banki hitelezési gyakorlat miatt. Ön szerint ezt hogyan kezelik az emberi jogi szervezetek?

– Az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vagy éppen a Magyar Helsinki Bizottság a bankokkal élethalálharcot vívó devizahitelesek problémáját nem tekintik emberi jogi kérdésnek. Ezek a nagy jogvédő szervezetek csupán szemezgetnek a jogsértések közül, s ami számukra kényes kérdés, azt nem tekintik emberi jogi problémának. És nemcsak a liberális jogvédő szervezetek, de az emberi jogi kérdésekre hiperérzékeny liberális publicisták is hallgatnak vagy zavartan motyognak a devizahitelesek által ismertetett elképesztő történetek hallatán. Ez a helyzet számukra értelmezhetetlen, mert a liberális oldal a »piac« oldalán áll. A devizahitelesek problémáit arra használják csupán, hogy bár a balliberális kormány állította fel ezt a helyzetet, a jelenlegi kormányt támadják a megoldások keresésének sokszor igazságtalan kritikájával. S itt ismét az elfogadhatatlan kettős mércéről van szó. Ebben egyébként az EU-ban is leltek társakat, erre példa a Tavares-jelentés és elfogadása is, ami súlyos tévedéseket tartalmaz Magyarország emberi jogi helyzetéről. Az Amnesty International viszont vehemensen kampányolt a jelentés elfogadása mellett. Mindez azt is mutatja, hogy az emberi jogi területet eddig előzékenyen átengedő jobboldalnak szüksége lenne minél több, ezen témával foglalkozó műhelyre és intézetre, a liberális oldal a kettős mércéből ugyanis láthatóan nem enged.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 09. 19:49
MNO pöcegödör kettős mércézik,szopjon le inkább 1 taliga cerkófot.Kettős mérce etalonja az egész szarkupac!
balbako_
2013. szeptember 09. 17:37
Ezek a szervezetek a multik érdekeit védik foggal, körömmel. Ezen kívül, csak a cigányok, zsidók , homoszexuálisok dolgait firtatják. Aki nem az, azt kínozhatják, agyonverhetik, a szemét kilőhetik feltéve, ha balliberális kormány teszi.
almafa
2013. szeptember 09. 16:16
A devizakölcsön szerződésekbe visszamenőleges hatállyal bele kell írni a kamat CHF-Liborhoz kötését és ennek megfelelően újra számolni az eddigi törlesztő részleteket.
Kandeláber
2013. szeptember 09. 16:12
Ezeknek csak a cigók meg a buzik számítanak, más nem létezik számukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!