Amerika–Izrael: két jó barát?

2013. szeptember 25. 09:08

Az USA és Izrael között olyan szoros az együttműködés, mintha valójában egy államszövetséget alkotnának.

2013. szeptember 25. 09:08
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

„Két eset lehetséges. Az egyik: az USA ostoba és naiv – én ezt nem hiszem. A másik eset: ha az USA és Izrael között olyan szoros az együttműködés, mintha valójában egy államszövetséget alkotnának. Vagy ha magánéletből vesszük a példát, ez olyan, mintha egy családhoz tartoznának – a magántitkokat leginkább csak ott szoktuk megosztani egymással. (Ismeretes egyébként egy videofelvétel, amelyen Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök családi-rokoni körben beszélget, s van egy elejtett mondata, nem szó szerint, arról, hogy az Egyesült Államok a kezükben van.)

Vagyis az USA-nak »nincsenek titkai« Izrael előtt. Ennek következtében az történik, hogy a terrorizmus elleni harcra hivatkozva törvénytelen módon lehallgatja az egész világot az Egyesült Államok, majd ezeket az adatokat feldolgozatlanul, »vágatlanul« átadja Izraelnek. Szerintem ennek az a következménye, hogy a világon valójában nem egy Nagy Testvér van. Orwellnek dolga lenne: meg kellene írnia a Nagy Testvéreket, akik figyelik a világot.

No de sebaj, barátaim, rá se rántsunk, nézzük tovább a sorozatokat és Győzikét (ismétlésekben, az se rossz), s rágjuk tovább a rántott csirkét! És József Attila után szabadon: hunyjuk le kis szemünket… Egyébként pedig – Hofi után szabadon – éljen a megbonthatatlan amerikai-izraeli testvériség!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!