Egyiptom: Nem külföldi tudósítónak való vidék

2013. augusztus 30. 10:20

Kairóban már híre van annak, hogy a mi kis koszos országunk senkit nem hagy hátra. És ez tényleg nem vicc.

2013. augusztus 30. 10:20
Jászberényi Sándor
Átlátszó blog

„»Bajban vagyok.« – mondja a telefonba Ester Meermaan kollégám és a hangjából tudtam, hogy nem viccel. (…)

Az elmúlt pár hétben drasztikus változások történtek Egyiptomban.

Az Abdel Fatáh Ál Sziszi vezette hadsereg teljes mértékben átvette a hatalmat az állami média felett, az ellenzéki adókat, többek között az Ál-Dzsázírá egyiptomi adását pedig blokkolta. Ez lenne a kisebb baj. A nagyobb az, hogy az állami televíziós adókból ömlik a külföldi ellenes propaganda – gyakorlatilag azt sugallják a nézőknek, hogy minden külföldi kém. Különösen az újságírók. Bevett nézet, hogy a nyugati sajtó képviselői mindannyian a Muzulmán Testvériség bérencei. (…)

Ő egy, a holland követségen dolgozó nő és egy holland rádió főszerkesztőjének a számát adta meg – én a magyar konzulét és Bodoky Tamásét. Ennyi a vészforgatókönyv. Telefonálunk és reménykedünk. Ha az embert tényleg beviszik valamelyik őrsre, borítékolhatja a verést. Főleg, ha összezárják az iszlamistákkal.

A Magyar Követségre valamint a követség munkatársaira azonban egy rossz szava nem lehet az embernek. Kairóban már híre van annak, hogy a mi kis koszos országunk senkit nem hagy hátra. És ez tényleg nem vicc.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2014. március 02. 10:35
gönczkinga olyan volt mint az apja, akármilyen magasra emelte is az szdsz, kérdezd meg a volt zárkatársait patkány volt és az is maradt!
Az új MSzP: KMP!
2013. szeptember 06. 09:27
de miért kell koszosnak nevezni az országunkat? miért kell egy dicséreben is (ön)ostorozn? LEGYÜNK MÁR VÉGRE BÜSZKÉK A JÓ DOLGAINKRA!
elfelejtette
2013. szeptember 03. 20:18
Ez hülye. Méghogy a mi kis koszos országunk. Járt ez egyáltalán Kairóban? Na, az egy koszos város. Nagy és retkes.
MacElek
2013. szeptember 03. 20:17
A hírhez meg annyi, hogy természetesen be kell zárniuk. Mert köztudott, hogy a nyugati sajtó nem közli, hanem gyártja a híreket, érdekeinek megfelelően. Azaz a propagandát. Minimum a beállítással trükközve és manipulálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!