A Nagy Testvér most már Nagyon Jó Testvér?

2013. augusztus 19. 16:50

Tisztázzunk valamit: az ember a barátait nem szokta megfigyelni, lehallgatni, főleg, ha az nem adott okot rá. Vagy nem is vagyunk igazán barátok?

2013. augusztus 19. 16:50
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blogja

„Az USA osztályozta az egyes államokat az ellenség–barát dimenzióban, s eszerint – döbbenetes módon – az angolszász országokon kívül gyakorlatilag minden európai állam megfigyelésre »méltó« országnak tekinthető.

Tisztázzunk valamit: az ember a barátait nem szokta megfigyelni, lehallgatni, főleg, ha az nem adott okot rá. Vagy nem is vagyunk igazán barátok? Hja kérem, a nemzetközi helyzet fokozódik, terrorism, terrorism, terrorism – zsolozsmázzák nekünk az amerikaiak Virág elvtárs receptje alapján. S mi marad nekünk, európaiaknak? Pelikánnal együtt csak annyit mondhatunk kellő szerénységgel és alázattal: jó tudni.

Szóval tegyük egyértelművé: az Egyesült Államok messze túllépte a titkosszolgálati és nemzetbiztonsági megfigyelésekben, lehallgatásokban és adatgyűjtésekben azt a határt, ami demokratikus államok között elvárható és megkövetelhető. Az USA valóban Orwell világa felé indult el, ami a demokrácia és a szabadság szétverésének veszélyével fenyeget. Igen, igen: a demokrácia és szabadság egykori őshazája vált a demokráciára és szabadságra nézve legnagyobb veszélyforrássá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. augusztus 20. 11:26
Azt figyelik, hogyan tudnának egy USA üzlet- és kormánybarát komprádor kézbesítési megbízott kormányt ránk oktrojálni..
hátakkor
2013. augusztus 20. 11:05
Amerikának nincsenek barátai. Érdekei vannak..
vigyor
2013. augusztus 20. 09:21
És ez újdonság valaki számára? A biztonságuk érdekében épp csak a szabadságukról kell lemondaniuk. És ezt várja el a világ többi részétől is...
BőröndÖdön
2013. augusztus 20. 09:11
Tomika,köszönjük,visszahúzódhatsz töltődni a kenyéradó állampártod végbelébe,de tényleg,köszünjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!