Köszönjük!

2013. augusztus 05. 10:12

Nézzük Nagy Viktort, ahogy őrületbe kergeti az ellenfelet, mert nem lehet neki gólt lőni. Nézzük védései után a szemtelen gesztusait, és imádjuk érte.

2013. augusztus 05. 10:12
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Nézzük Nagy Viktort, ahogy őrületbe kergeti az ellenfelet, mert nem lehet neki gólt lőni. Nézzük védései után a szemtelen gesztusait, és imádjuk érte. Nézzük a Varga testvérek szemet gyönyörködtető összjátékát, Hárai Balázs pofátlanul gyönyörű csavarját, Szívós Márton bombáit, az oroszlánként védekező Decker Attilát és az egész csapatot – és nézzük, ahogy Benedek Tibor nézni tud tanítványaira, és ahogy ők visszanéznek rá.

És őket nézve lehet megérezni és megérteni, mit jelent a csapat, mit jelent az összetartozás. Mit jelent, ha a lányok nemzeti színeket festenek a vállukra, mit jelent az összekapaszkodva elharsogott »hajrá magyarok« – és mit jelent a dobogó tetején összekapaszkodva elénekelt magyar himnusz.

És mindezt nem lehet elégszer megköszönni.

Ahogy úszóink diadalát sem. Cseh László káprázatos hajrával elért ezüstjét, Hosszú Katinka két csodálatos aranyérmét, és a bronzérmet, és – hadd legyek elfogult – Gyurta Dániel aranyát. Azét a Gyurta Dánielét, akinek edzőjét hazaküldték a versenyről. Hazaküldték Széles Sándort, s valami egészen aljas és undorító pletykát kerítettek köré. De ez sem számít már, és csak a becsület végett szögezzük le egyszer s mindenkorra: Gyárfás Tamás és Szabó Tünde nélkül éppen ilyen eredményes lenne a magyar úszósport. De Széles Sándor nélkül nem. Ezért köszönjük meg őneki is, alázattal és hálával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebaj Tóbiás
2013. augusztus 05. 13:44
Jaj, de édes amikor bájerzsótti ilyen cuki módon fejezi feltétlen imádatát :-) De sajnos már megint nincsen igaza. Orbán elsősorban a magát jobboldalnak képzelő híveinek tesz rosszat azzal hogy egyszemélyes zenekarrá silányított egy pártot. Fidesz, és a mai értelemben vett "fideszizmus" addig van amíg Orbán. Ha például (isten óvja a királyt) megüti a szél egy kiadós páleszozás után, napokban mérhető legjobb esetben is az az idő, amíg atomjaira hull az életműve. És a legjobb móka az lesz, hogy fideszesek fogják egymás szemét kikaparni, és verekedni a koncon.
AJSF
2013. augusztus 05. 13:13
"Miért szeretik a diktatúrák /autokráciák a sportot? Potenciálisan nagy presztízst lehet nemzetközileg elérni vele viszonylag kevés anyagi ráfordítással: A legszegényebb ország is rá tud fordítani néhány milliót. Mindig találni tehetséges, de szegény és elkeseredett gyerekeket, akik (és családjuk) számára talán ez az egyetlen kitörési pont. Nincsenek jogvédő szervezetek, szülők nem emelik fel a szavukat ha pl. az edző félholtra veri a 6 éves gyereket mert leesett a gerendáról, vagy lassabban úszott a elvártnál. Az egyik kevés műfaj egyike ahol diktatórikus módszerekkel nemzetközi eredményt lehet elérni, amelyet demokráciák is tisztelnek: Miközben a demokráciák kiröhögik és/vagy megvetik az ötórás parádékat, a 100%-os részvétellel lezajlott választásokon elért 99%-os eredményt, addig egy olimpiai vagy világbajnoki érmet szinte mindenki tisztel. Ha már nincs kenyér, azért cirkuszra még telik: Ha a nép tisztában van vele, hogy máshol szabadok és gzadagabbak az emberek, akkor marad a nacionalizmus és azon belül is a sport. Egy háborút el is lehet veszíteni, de egy sportvereség nem fenyegeti a hatalmat. A diktátor csak nyerhet vele, mert az olimpiai arany érem "mindenkié" és néhány órára mindenki elfelejti a nyomorúságot. Van mire büszkének lenni, és a rendszer fel tud végre mutatni egy sikert. Olcsó propagandaeszköz: Olcsóbb sikeres sportolókat kitermelni mint génkutatókat, űrhajósokat. Kevésbé kockázatos mint költők, írók támogatása akiknek egy része hajlamos gondolkodni és esetleg szembefordul a hatalommal. A sportolók ráadásul nem az agyukról híresek, és általában hűséget is éreznek a rendszer iránt, amely őket ilyen magasra juttatta. Az állam által kitermelt művészetet nem szokták külföldön tisztelni, leszámítva a klasszikus balettet, ami viszont szerkezetében, pedagógiában inkább a sportra hasonlít."
Ászok
2013. augusztus 05. 12:46
Mi nem tetszik náci! A szövetség vezetőjének politikai beállítottsága nem fér össze saját alantas érdekeiddel? Vagy a sikerhez jobboldalinak vagy nácinak kell lenni mert különben a szervezettszerű gyűlölködés nem hatásos? Persze már megszokhattuk a fideszes bagázsnak nem a szakértelem hanem lojális de legalábbis csendestárs kell a bűnszervezet működtetéséhez.
waddysno
2013. augusztus 05. 11:50
A Viktor név megint szép lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!