Miért nem megy? - Bajnai Gordon próbálkozásáról

2013. augusztus 27. 09:54

A politikailag abszurd Laborc-Portik-ügyben vagy Szilvásy György volt titokminiszter évtizedekre titkosított vád alá helyezésekor az E14-nek kellett volna a leghangosabban tiltakoznia, hogy nyilvánvalóvá tegye politikai hovatartozását.

2013. augusztus 27. 09:54
Ádám Zoltán
Magyar Narancs

„Bajnaiék nem ismerték fel, hogy a Fidesz által méltatlanul támadott közszereplők védelmezése, a velük való szolidaritás kifejezése demokratikus önérték. A politikailag abszurd Laborc-Portik-ügyben vagy Szilvásy György volt titokminiszter évtizedekre titkosított vád alá helyezésekor az E14-nek kellett volna a leghangosabban tiltakoznia, hogy nyilvánvalóvá tegye politikai hovatartozását. Az orbáni maffiaállammal szemben Bajnainak nem a »jó kormányzás« politikailag üres frázisait kellett volna durrogtatnia, mint valami politikai menedzsmentgurunak, hanem a politikai tisztesség és tisztességtelenség, a demokráciában elfogadható és elfogadhatatlan gyakorlatok közti különbséget hangsúlyoznia, még ha ehhez az adott esetben egy nem különösebben népszerű közszereplővel kellett is volna szolidaritást vállalnia. Egy olyan közszereplővel, akivel történetesen éveken át egy kormányban ült.

Bajnai gyakran úgy viselkedik, mint aki menekül a múltjától, és ez nem éppen a politikai integritás jele. A hivatalos Facebook-oldalán látható kép a Horn-temetésről, ahol a távolba tekintve mereng a történelem nagy kérdésein, balján Boross Péterrel és Orbánnal, szép szimbolikus példája ennek. A Bajnai és Boross közti két szék ugyanis, mint számos más képen látszik, Gyurcsány és Medgyessy helye volt, ők azonban épp nem ültek ott a kép készítésekor. Aminek olyan üzenete van, mintha a Bajnai-ikonográfia ki akarná őket radírozni a történetből, amelyben Bajnai, ha tetszik, ha nem, a nyomdokaikban haladva ért el a volt és jelenlegi közjogi méltóságok első sorába. De ilyen görcsös igyekezetnek tűnik az is, amikor Bajnai Erdélybe zarándokolva szó nélkül hallgatja a rá zúduló nacionalista pofonokat, csak hogy itthon »magyarságteljesítményből« kedvezőbben szerepeljen, és ne az MSZP elnöke legyen az egyetlen, aki elhatárolja magát a kettős állampolgárságot elvető hajdani baloldali-liberális konszenzustól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2013. augusztus 27. 21:48
szép alternatívák, összezárni a közös bűnök előtt-mögött-alatt-felett, vagy a nihilista mindenttagadás-árulás. ebből csak építkezni lehet, gondolom.
enmar
2013. augusztus 27. 18:26
Hála az égnek, a "demokratikus" ellenzék sose fog rájönni, hogy Orbán Viktort kizárólag a saját fegyverével lehet legyőzni. (vagy esetleg kéksapkás droidokkal, akik még magunktól is megvédenek, ha kell) Bár ennek felismerése sem segítene rajta, mert óriási súly a történelmi predesztináció rajtuk...vagyis képtelenek saját árnyékukon átlépni. (lásd: a majom, a narancs és a dunsztosüveg esetét)
blackhorse
2013. augusztus 27. 14:50
Maffiaállam?Az maga szilvási-gyurcsány-portik volt!Ezért nem tud kijönni az 5% alól soha az szdsz maradványa,mert a támogatóik,tollnokaik is olyan hülyék,mint ők!Majd,ha megtudnánk,ki rabolta ki a kádár-sírt vagy lőtt a rendőrszékházra,kik támogatták a romagyilkosságokat, stb.,akkor lenne jó világ!!!
Selamat
2013. augusztus 27. 13:48
"Miért nem megy?" Irtó egyszerű. Azért nem megy Bajnainak, mert egyetlen épérzetű ember sem hiszi el amit mond, vagy amit csinál. Ellenszélben, kilométerekkel előre meg lehet érezn, hogy nem saját, belső meggyőződéséből beszél, hanem... Hanem, leginkább megrendelésre dolgozik. Ezt csinálta egész életében. Születési hiba, alkalmatlan vezetésre. Nos, ezért nem megy. És pontban ezért nem fog menni Mesterházynak sem. Csak neki annyi a szerencséje, hogy van még annyi, érzéketlen (eszetlen) álbaloldali mögötte, akik, történhet bármi, akkor is rá(juk) szavaznak. Érdekes, hogy a baloldal mennyire nem tudott soha kidolgozni magából egyetlen karizmatikus vezetőt sem. A karizmát vagy a gépfegyverek biztositották be számukra, vagy a tőke csilingelő aprópénze. Az egész magyar politikában -egyelőre- Orbán az egyetlen, aki valóban meggyőződésből politizál, és olyan erős karizmája van, ami még Európában is párját ritkitja. Született vezető. Az ilyet nem lehet se el-, se megtanulni, erre születni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!