Kedves Politikus Hölgyek és Urak!

2013. július 03. 21:52

Ne felejtsük el: egy hazánk van, Magyarország! Önöknek is, nekem is, a másik oldalnak is. Mindannyiunknak!

2013. július 03. 21:52
Vujity Tvrtko
Facebook

„Kedves Politikus Hölgyek és Urak! (…)

Mi lenne, ha legalább a homokozólapát színében egyetértenének? Mi lenne, ha nemzeti érdekek mentén felállítanának egy nemzeti minimumot, amit mindenki elfogad? Ami mindenki számára szent és sérthetetlen!

Szerintem a vádaskodásokra és gyalázkodásokra másnap már alig emlékeznek az emberek, csak az marad meg bennük, hogy »ezek már megint marakodnak«. Méghozzá nagy nyilvánosság előtt.

Ha esetleg bármely politikus olvassa soraimat, és arra gondolna, hogy megmagyarázná, hogy miért a másik a hülye, nos megnyugtatom, hogy biztos önnek, önöknek van igaza. És ha az ellenfél olvassa e sorokat, akkor neki is éppen ezt üzenem. Csak éppen ennek az egyébként gyönyörűséges országnak rámegy az idegrendszere erre a sok veszekedésre. Vagy nagyon rosszul látom?

Ne felejtsük el: egy hazánk van, Magyarország! Önöknek is, nekem is, a másik oldalnak is. Mindannyiunknak! Szerény véleményem szerint ez a sok millió, becsületesen dolgozó ember bizonyos kérdésekben jobbat érdemel megválasztott képviselői részéről. Hangsúlyozottan, szerintem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2013. július 04. 10:11
Hát őt sem a turul csinálta Emesének.
szalámis hegedű
2013. július 04. 09:46
Nektek volt már olyan érzésetek az új Nemzeti Dohányboltok bármelyikébe betérve, hogy akárhogy is próbál jópofizni a pult túloldalán lévő, mégiscsak egy sunyi tolvajnak adod a pénzed? A fideszes lenyúlós biznisz sötétített üvegű templomaiban eleddig kétszer voltam cigivétel végett. Mindkétszer haragudtam az eladóra, és ennek megfelelően is zajlott a vásárlás: Köszönés, cigit kérek, kifizetem, köszönés, el. Az a kérdés, hogy tényleg a pult mögött álló ember tehet-e arról, hogy a fideszesek ilyen pofátlanul lenyúltak egy iparágat. Minden bizonnyal nem. Talán még azt a felelősséget is levenném róluk, miszerint tudniuk kellett, hogy a nagy dohánymutyi kiszolgálói lesznek. Permanens válság van, munkalehetőség szinte semmi, enni meg kell. A pénzéhes és maffiamódszerekkel operáló Fidesz az egyetlen felelőse az ügynek. Sőt, sajnos ez jóval túlmutat azon, hogy a gusztustalanul ellopták a trafikokat, és leosztották a haveroknak. Még az a rengeteg lenyúlt pénz sem a legnagyobb tragédia. Hanem az, hogy ezzel a lépéssel megint elvész valami az egymás iránti bizalomból. Megint csak azt érte el egy kormány, hogy ne egy jobb kedvű, egymás szemébe őszintén belenézni tudó országot építsünk, hanem épp ellenkezőleg, lehajtott fejű, a másikban nem bízó, a közösségi érdek helyett a mocskos kis egyéni harácsolásra épülőt. A már alapvetően módos szemétládák háttéralkui miatt gyanakvó az egyszerű állampolgár egy valószínűleg minimálbérért dolgozó emberrel szemben. A kádári éra megteremtette a kiskapuk országát, a kiskapuk paradicsomát. A rendszerváltás utáni kormányok nem tudtak megküzdeni ezzel a teherrel. Nem volt rá akarat, nem volt szándék, hogy társadalmi diskurzus keretében addig beszéljük át ennek a rendszernek az erkölcsileg vállalhatatlan mivoltát, míg le nem mossuk magunkról örökre. Ehelyett az Orbán-kormány állami szintre emelte, sőt gránitba öntötte a kiskapuk rendszerét. Ha megvannak a megfelelő pártkapcsolataid, akkor nincs határ. Trafik, föld, nyugdíjkassza, még a gyereked fenekén is lesz piros pötty, ahogy Matolcsynak mesélték a japán tudósok.
kukagyerek
2013. július 04. 09:30
És, akkor is így tettszett gondolni amikor a (valódi) nemzeti oldalt tecccett nácizni?
kamasuka
2013. július 04. 08:59
Trutykó. Jövőre odamész, és végleg leváltod az MSZPt. Ennyi. Utána nem lesz vita, mert nem lesznek pozícióban, viszont büszke lehetsz majd, hogy magyar vagy, vagy mi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!