Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Csak hallgassák!

2013. július 18. 21:44

Hogy lehallgatásokkal mit akar elérni ez a szerencsétlen rezsim? Nem tudom. Nem is érdekel. Éjjel-nappal hallgathatják, amit csak akarnak.

2013. július 18. 21:44
Szász István
Népszava

„Valamikor, már 1990 januárjában egy Végvári nevezetű belügyes őrnagy, leleplezte, hogy az akkor már koránt sem annyira rettegett BM-ben részint folytatják a lehallgatásokat, részint megy a törvénytelen iratmegsemmisítés. 1990 januárjában Végvári őrnagy a nyilvánosság elé is állt (rettegett az árnyékától is, mert, ő ugye áruló lett) és egy noteszból felolvasta a lehallgatottak neveit. Egyikünknek sem okozott nagy meglepetést. Viszont egy barátom kislánya, aki gyanútlanul telefonálgatott nekünk – lengyel szavak kiejtése iránt érdeklődött – meghallva, hogy az ő úgymond »bizalmas beszélgetéseit« idegenek hallgatják dührohamot és sírógörcsöt kapott. (Ó, naiv fiatalság!)

Hát, ha a mai nagyurak újra kíváncsiak, hogy József Attilával szólva »Számon tartják, mit telefonoztam, s azt is, hogy mikor, miért, kinek« – tegyék. Okosabbak, tisztességesebbek úgysem lesznek – ettől végképp nem. Engem egyáltalán nem érdekel! Bár valójában munkás ember sosem voltan, azért vallom egy másik József Attila verssel, hogy »Kiállunk érte –vagyis az elveinkért – mint a kémény, /lássák/ s búvunk, mint az üldözött.«

Hogy lehallgatásokkal mit akar elérni ez a szerencsétlen – finoman beszélek – rezsim? Nem tudom. Nem is érdekel. Éjjel-nappal hallgathatják, amit csak akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. július 19. 12:12
Jé! Feltalálták az időutazást a komcsik?
fogd a pénzt és kuss
2013. július 19. 09:43
atv-s párhuzamos univerzum?
Kvasztics Fedor
2013. július 19. 08:58
"A napokban izgalmas beszámolót hallottam arról, hogy lényegében mindent és mindenkit - akár kikapcsolt mobiltelefonon keresztül is - le lehet hallgatni." Így kezdi Száz István, majd hosszasan, szívszaggatóan értekezik a rendszerváltás előtti lehallgatásokról, és így folytatja: "Hogy lehallgatásokkal mit akar elérni ez a szerencsétlen - finoman beszélek - rezsim? Nem tudom. Nem is érdekel. Éjjel-nappal hallgathatják, amit csak akarnak." Hogy honnét veszi a lehallgatások tényét, arra még célzást sem tesz, neki elég az, hogy a mai technika lehetővé teszi a lehallgatásokat. Úgy látszik, kínjában talál ki ilyesmiket, mert muszáj írni valamit a napi betevőért. De azért eléggé gyenge dolog egy technika által adott lehetőséggel indokolni bármit. Ez is a szokásos, szegényes baloldali gondolkodás része. Indoklásul elég annyi, hogy megtehette, vagy megtehette volna. Fel kéne pörögni szellemileg, mert az már kevés, hogy Orbánnak mennie kell.
Necoure Yamakee
2013. július 19. 08:07
Éberség optika elvtárs, éberség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!