Mondják a magukét

2013. július 09. 10:54

A hazai liberális értelmiség nagy öregjei mindig csak önmagukra gondoltak. A népre és a nemzetre sosem mint forrásra, csak mint fogyasztóra tekintettek.

2013. július 09. 10:54
Borókai Gábor
Heti Válasz Online

„A hazai liberális értelmiség nagy öregjei mindig csak önmagukra gondoltak. A népre és a nemzetre sosem mint forrásra, csak mint fogyasztóra tekintettek. Akiknek meg kell enniük azt, amit ők kifőztek.

A rendszerváltoztatáskor például egyikük felkereste Révész Andrást, a magyar szociáldemokrata mozgalom nemzetközi elismertségű alakját, aki nem kollaborált a Kádár-rendszerrel, ezért nálánál hitelesebb baloldalit itthon nem lehetett találni, és azzal a vonzó javaslattal kínálta meg, hogy »Ti hozzátok a tömeget, mi pedig adjuk a vezetőket«. S hogy a visszautasíthatatlan ajánlat mégis visszautasításra lelt, a magyarországi szociáldemokrata párt sorsát meg is pecsételte. Az ország nagyobbik fele így nem tudja ma sem, hogy kicsoda Révész András. Pedig megérdemelné.

A helyzet persze annak ellenére változott, hogy Konrád Györgyék erről nem vesznek tudomást. A megmondóvilág emberei ezúttal is összegyűltek Balatonszárszón, és nyomukban nem történt semmi. Bajnaiból nem lett erős ember, pedig immár rajta van a jel, és Mesterházy sem tűnik el, s talán még rosszul sem fogja magát érezni, amiért tovább futja a versenyt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. július 09. 16:12
Öregeknek öregek, de hogy nagyok lennének, azt kétlem. A hazai jelző sem megalapozott Konrád György esetében. Nem mintha a legcsekélyebb mértékben is szurkolnék a szocialistáknak, de Mesterházy ügyes politikával simán ki tudná csinálni 2018-ig a konkurens vörös pártokat, Együtt, Dk, stb. Viszont ha nem ezt teszi, akkor idővel a fejére nőhetnek, ami fenyegetés az Mszp-re nézve.
Kvasztics Fedor
2013. július 09. 15:44
"...egyikük felkereste Révész Andrást, a magyar szociáldemokrata mozgalom nemzetközi elismertségű alakját, aki nem kollaborált a Kádár-rendszerrel, ezért nálánál hitelesebb baloldalit itthon nem lehetett találni, és azzal a vonzó javaslattal kínálta meg, hogy »Ti hozzátok a tömeget, mi pedig adjuk a vezetőket«." Így van. Ezt csinálta az SZDSZ az akkor még nagy, böszme MSZP-vel, és ezt akarja tenni Bajnai is velük. A szenilis Konrád meg még ki is mondja.
tatka46
2013. július 09. 15:09
Borókai he nem nyalta volna be magát Orbánhoz , valamelyik nevesincs újságnál vinné a kávét.Ha majd olyan elismert lesz mint Konrád akkor pofázhat, seggnyalással nem lehet újságot írni, mert az nem újságírás, hanem Orbán hangja.
nisz
2013. július 09. 13:55
"A rendszerváltoztatáskor például egyikük felkereste Révész Andrást, a magyar szociáldemokrata mozgalom nemzetközi elismertségű alakját, aki nem kollaborált a Kádár-rendszerrel, ezért nálánál hitelesebb baloldalit itthon nem lehetett találni, és azzal a vonzó javaslattal kínálta meg, hogy »Ti hozzátok a tömeget, mi pedig adjuk a vezetőket«. S hogy a visszautasíthatatlan ajánlat mégis visszautasításra lelt, a magyarországi szociáldemokrata párt sorsát meg is pecsételte. Az ország nagyobbik fele így nem tudja ma sem, hogy kicsoda Révész András." Azért nem ennyire fekete-fehér a világ. Néhai Révész András fia, Révész T. Mihály ugyanis néhai Horn Gyula egyik jobbkeze lett. Ő lett Horn alatt az ORTT elnöke. (Megjegyzem mindemellett, hogy Révész ORTT elnöki működése alapvetően konszolidált volt, de mégiscsak egy egykori pufajkásnak hozta a szocdem logót...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!