A nőverés elvi megalapozása

2013. június 11. 14:34

Tisztelt Lánczi András! Az Ön feminizmusra vonatkozó filozófiai büntetőhadjárata már-már annyira túlpörög, hogy észre sem veszi, amikor egy viktoriánus korba kergeti vissza a nőket.

2013. június 11. 14:34
Szabó Tímea
Szabó Tímea
hvg.hu

„Tisztelt Lánczi András!

Nagy érdeklődéssel olvastam a Nőkhöz indulsz? címmel írott, a Heti Válasz május 23-i számában megjelent rövid, »felvilágosító« írását, amelyben többek között a női emancipációnak »a természettel« szembeni közömbös vagy ellenséges viselkedésre hívja fel a figyelmet. Egyúttal találós kérdéseket is szegez az európai civilizációhoz: milyen hatása lesz az emancipációnak a demográfiai folyamatokra? Tudom, hogy nem zavarja Önt, hogy nőként kezembe veszek olvasásra hetilapokat, és, hogy amikor egy politikai filozófus a fentihez hasonló kérdéseket vet fel, úgy nőként személyes megszólítás nélkül válaszolok. Óvatosan teszem, olvastam a Nietzschétől idézett mondatot – amelynek pontatlan fordítására Schmidt Mária is felhívta a figyelmet –, tudom: Önnél lehet, hogy van korbács, ha nőhöz indul, ha »azzal« beszélget.

Akárcsak a fideszes politikusok egy csoportjánál, hiszen ismerjük Daher Pierre, Balogh József vagy Meggyes Tamás történetét – utóbbiról talán Ön többet tud, hiszen a Századvég korábbi vezetőjének, Giró-Szásznak a cége beszállítója volt a nőverő politikusnak. Az Ön által vezetett Századvég személyzeti politikáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy az alapítvány vezetőségében egyetlen egy nő sincs. Természetesen szívük és értékrendszerük joga a kiválasztás (továbbá alkalmasság kérdése). Már nagyon elfáradt az a konzervatív érvelés, amely a felvilágosodásban, 1789-ben látja a végzetet, mármint a női egyenjogúság kérdésének napirendre kerülését. Ez csak elfáradt gondolat, de akad még tudományos fantasztikus érvelés is: Pokol Béla például az emberi jogi szervezetek globális médiatérben betöltött »gyarmatosító« szerepükben látja az apokalipszist. (...)

Tisztelt Lánczi András! Az Ön és a fideszes képviselők feminizmusra vonatkozó filozófiai és politikai büntetőhadjárata már-már annyira túlpörög, hogy észre sem veszik, amikor egy viktóriánus korba kergetik vissza a nőket. Vagy ha gyerekgyárrá vagy konyhatündérré fokozzák le őket. Nyugalom, utóbbi téren nem állnak mindig egyedül. Ebből a szempontból nem sokkal volt jobb az MSZP elnökének vasárnapi Facebook-posztja sem: »Ma én »főztem« az ebédet ... elmentünk egy étterembe« (majd pedig egy smile). Ez annyira nem vicces, hiszen ezek szerint otthon kizárólag a feleség dolga a főzés, férfi be nem megy a konyhába.

Ezzel Ön is egyetértene, hiszen írása szerint ez már valóban a természeti törvénynek megfelelő, nemde?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2013. szeptember 05. 11:16
http://www.ferfihang.hu
vigyor
2013. június 12. 07:49
"A címe lényegesen jobb volt, mint az írás tartalma, ez így max. hiszti, de nem válasz a cikkre. Schmidt Mária rövid, tömör válasza lényegesen jobb volt..."
Necoure Yamakee
2013. június 12. 06:37
Ezek a libsik miert hadakoznak folyamatosan demonaikkal?
hihhaa
2013. június 11. 23:10
Jobb oldalt a vélemény-sávban itt egy nő képe, mellette vastagon szedve "A nőverés elvi megalapozása".. :D:D Ez szerintem nagyon vicces.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!