Megint verik a négereket

2013. június 28. 13:33

Egész életpályák, politikai, akadémiai és média-egzisztenciák múlnak azon, hogy a világ úgy maradjon, ahogy 1968-ban hagytuk.

2013. június 28. 13:33
Seres László
Seres László
hvg.hu

„A Voting Rights Actet a »liberális« Kennedy mítoszát gátlás nélkül felhasználó Johnson idején teljes joggal, egy átmeneti időre, a reálisan létező visszataszító diszkrimináció elleni biztosítékként fogadták el, de a Kongresszus folyamatosan hosszabbítgatta, hiszen az akkoriban izmosodó polgárjogi mozgalom (amelyről ne feledjük, hogy választótábor is) elkezdte az antidiszkriminációs törvények kulcselemének tartani – és annak tartja ma is. Pedig azóta eltelt közel fél évszázad, létrejött egy széles afroamerikai középosztály (és messze nem csak a pozitív diszkriminációs intézkedések miatt). Amerika véletlenül sem a Jim Crow törvények országa már.

A baloldal véleményformálóit azonban a realitások ritkán akadályozzák meg abban, hogy tovább higgyenek egy tökéletesen kidolgozott fikcióban. Egész életpályák, politikai, akadémiai és média-egzisztenciák múlnak azon, hogy a világ úgy maradjon, ahogy 1968-ban hagytuk.

Ebben a képzelt valóságban az amerikai legfelsőbb bíróság »hatalmas csapást mért a kisebbségekre«, »kiüresíti a feketék választójogát«, a döntés »visszaveti a polgári jogokat«, holott a hülye bírákon kívül mindenki tudja, milyen sanyarú máig a feketék élete. A Spiegel Online a »napi diszkriminációra és rasszizmusra« halálkomolyan azt a példát bírja felhozni, hogy a napokban megkezdődött annak a férfinak a büntetőpere, aki lelőtt egy fegyvertelen fekete tinédzsert. Obama elnök is a feketék jogegyenlőségét temette, a legtökéletesebb reakciót azonban nem más, mint a »fekete emberi jogi aktivistaként« aposztrofált Al Sharpton baptista tiszteletes produkálta: szerinte a bírósági döntéssel »Martin Luther King álma foszlott semmivé«. Tényleg?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2013. június 28. 23:27
http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2013/06/28/tomegverekedes-a-menekulttaborban/#aktualisKepesH
bsandor
2013. június 28. 21:34
nahhh,szerbusztok,holnap fojtatjuk a dumcsit....jó éjt minden mandineresnek..ragad le a szemem...sziasztok..
egysegelem
2013. június 28. 19:05
Az a baj az ilyen cimekkel, amit Seres is adott, hogy vannak akik nem fogjak erteni, es szo szerint veszik: " KannibálTatárÚr [Hozzászóló kiszűrése] 2013. június 28. 18:04 Ma olvastam, hogy az amerikaiak megint verik a négereket. Jobb lenne, ha a négereikkel törődnének és nem más államok belügyeibe avatkoznának." Igy mukodik a hulyeseg, kannibal annyit ertett a cikkbol, hogy verik a negereket, hogy amikor az USA felhivja a figyelmet a magyar antiszemitizmusra, azzal vag vissza, hogy torodjenek a negerekkel. Mo megerett a pusztulasra ugylatom.
hátakkor
2013. június 28. 16:32
most lépünk túl 1968-on, eddig is alig fért bele..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!