Trianon: az MSZP és a Fidesz kezet foghat

2013. június 04. 12:59

Az MSZP távol maradt 2010-ben a parlamenti Trianon emlékülésről.

2013. június 04. 12:59
Novák Előd

„Mielőtt a 2004-ben a határon túli magyarok megtagadására buzdító szocialisták a nemzeti elkötelezettség mintapéldájaként tüntetnék fel magukat – van merszük nekik felhánytorgatni a Fidesz 1990-es trianoni kivonulását –, emlékeztetjük őket egy három évvel ezelőtti parlamenti eseményre: az MSZP távol maradt 2010-ben a parlamenti Trianon emlékülésről.

Az Országgyűlés alakuló ülésén pedig a Jobbik-frakció által énekelni kezdett Székely himnusznál – amelybe bekapcsolódtak a Fidesz és a KDNP képviselői – a legtöbb szocialista képviselő pakolni kezdett, s elhagyta az üléstermet.  A szocialisták gyalázatát ezen a videón meg is lehet tekinteni.

A Jobbik ugyanakkor hasonló hazaáruló gesztusnak tartja a Fidesz mai hozzáállását is a gyásznaphoz, hiszen 1990-ben a Trianon-megemlékezésről kivonuló párt ma ünnepséggé silányítja hazánk megcsonkítását, a magyarok jelentős részének jogfosztottságát. Az ünnepi beszédeket és koncerteket tartani, kizárólag az összetartozás pozitív üzenetéről beszélni bűn június 4-én, a december 1-jei Medgyessy–Nastase koccintáshoz fogható gyalázat. A közpénzből finanszírozott Barackfa című bárgyú, idióta dal pedig a magyarság legnagyobb tragédiájának megcsúfolása. Gondoljunk bele, milyen felháborodás alakulna ki, ha a kormány hasonlóan »ünneplő« módon, vigasságokat szervezve emlékezne meg a holokausztról!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. június 04. 17:41
Novák Előd és az ő hazaffyas dumája... Ugyan már. Tavaly kétszer végigjártam a Székelyföldet, két hete a Délvidéken voltam. Az ottani magyarok még csak nem is hallottak a cingár Novákról, Lendhardtról, Staudtról, Volnerről és a többi ősmagyarról. Még jó, hogy nem Kirchstein-Schwarz Álmos Töhötöm Bendegúz néven trianonozik a kis figura.
kukagyerek
2013. június 04. 15:42
"Fölhoztuk a piros gombot egyenlőre!" Az vörös, te idióta! Azért olyan szimpi neked.
ballada
2013. június 04. 14:48
Jobbik az agresszív baloldal gyűjtő pártja....
ballada
2013. június 04. 14:46
Novák elvtárs nem vagy jó emberismerő ,nézz szét a jobbikban ,minden csalódott agresszív mszps szdszs a jobbikba menekült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!