A remény szimbóluma: a szabadgondolkodású magyar értelmiség ébredése Szárszón!

2013. június 25. 12:20

Kétségtelenül ez az összejövetel a magyar baloldali értelmiség legnívósabb fóruma.

2013. június 25. 12:20
Horváth Péter
Demokraták

„Napjainkban az országot egy olyan katasztrófa fenyegeti, mely a gazdasági válságnál és a szegénységnél is nagyobb veszélyt hordoz magában, mégpedig a szabad és önálló gondolkodás elvesztésének, a teljes politikai közönynek, vagyis egy olyan új Magyarországnak a rémképe, mely elődeink és szabadságszerető őseink megtagadásával egy sötét, beletörődő, szolgai jövőt vetít elénk! A Fidesz-rezsim évről évre, hónapról hónapra, törvényről törvényre szorítja egyre összébb a demokrácia mozgásterét Magyarországon, miközben a szabadság helyébe egy kasztrendszert mintázó, politikai-gazdasági elitet felemelő, Európában kiközösített kliens-diktatúrát épít. Ám ezen törekvése mellett még riasztóbb az a jól érzékelhető – és sajnos sikeresnek bizonyuló terve – mely a magyarságot megosztásra, az önálló gondolkodás elvetésére, és a populista retorika befogadására ösztönzi. A magyar értelmiség szabad gondolkodásra kész tagjainak óriási felelőssége van mindennek a megakadályozásában, ezért olyan fontos, hogy a szárszói találkozók sorozata 10 év után újra folytatódni tudjon! Kétségtelenül ez az összejövetel a magyar baloldali értelmiség legnívósabb fóruma. Óriási szükség van most arra, hogy ez a csoport önmagára találjon, valódi identitást tudjon felmutatni, és kiépítse önmaga számára a közös demokrácia-minimum rendszerét, melyhez a későbbiekben tűzön-vízen át ragaszkodhat a szabadságért küzdve! Nem csak a politikusoknak, hanem a hétköznapi élet értelmiségi szereplőinek az eszmei szövetsége kell, hogy kialakuljon ezekben a napokban, hogy a későbbi időszak elnyomó intézkedései egyszerre tudják majd kimondatni velük a közös NEM –et, a szabadság korlátozására!

A színházi rendezőnek, a tanárnak, az újságírónak, a költőnek, a művésznek, és minden véleményformáló értelmiséginek, minden példaképként tisztelt honfitársunknak kötelessége - a maga eszközeivel - megálljt parancsolni a hatalomnak, ha az túllép egy bizonyos határon. Ez a határ, pedig elérkezett, így különösen igaz cikkünk címe: ma Magyarországon a remény szimbóluma: a szabadgondolkodású magyar értelmiség ébredése Szárszón!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. június 26. 10:20
Mutass egy magyar értelmiségit és ijedtében szétszalad a jobboldal.
tóth mária
2013. június 25. 16:45
Ez a dzsmbori nagyon ciki volt! Nem érzik ezt az elvtársak? Remélem az összes kommentet elolvassák és olyan jól szórakoznak rajta, mint én! A beszólások, az humor, nem a Hócipő!
kuwiq
2013. június 25. 16:17
Ez már akkor is ijesztő volt, amikor még nem is írtak róla. Aztán jött a sajtószabaccság és semokrácia nevében a "be se engedlek , mert más a véleményed", meg a "takaroggy kifelé, ha nem tetszik a klotyóm - a többieknek se tetszik, de sz@rnak rá, mer nincs másik, de amit írtatok, az is botrány, tűnés a picsába, köpöd ki, b@zmeg, azér is én fizettem"...
kishusi69
2013. június 25. 15:52
"Kétségtelenül ez az összejövetel a magyar baloldali értelmiség legnívósabb fóruma. " EZ igaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!