Hajrá, bíróság!

2013. május 06. 09:34

Szombaton ezer náci tüntetett a Vértanúk terén. Ez jó hír. Relatíve.

2013. május 06. 09:34
Révész Sándor
NOL

„Szombaton ezer náci tüntetett a Vértanúk terén. Ez jó hír. Relatíve. Persze az lenne a legjobb, ha a történelem legszörnyűbb tömeggyilkosainak egyáltalán nem lennének tüntető kedvű híveik és követőik, de annál, hogy vannak ilyenek Magyarországon, sokkal fontosabb, hogy van-e jogállam Magyarországon. Ha nem tüntethet az, akire Orbán Viktor azt mondja, hogy nem tüntethet, akkor nincs jogállam. 

Orbán fellépése, miként a rasszizmussal kapcsolatos minden ügyben, merő képmutatás. Miután a rendőrségre sokszorosan ráparancsolt, hogy korábbi törvényes határozatát törvénytelenre változtassa, volt képe pénteken este azzal a szöveggel utasítani a Belügyminisztériumot egy jogerős bírósági ítélet félrerúgására, hogy „a jogállam kijátszásának Magyarországon nincs helye”. Orbán Viktor mással sem foglalkozik, amikor hatalmon van (meg amikor nincs, l. kordonbontás), hogy a jogállamot kijátssza és leépítse. 

Nem mondom, hogy a bíróságminden esetben betölti jogállamvédő szerepét. Amikor csak fellebbezés után és így „post festa” utasította el a rendőrségnek a motoros tüntetést betiltó határozatát, nem töltötte be. Azt sem mondom, hogy az állampolgár sohasem dacolhat a saját bőrére bírósági ítélettel. Én e cikkben is nácinak nevezem a nácikat, holott a bíróság első fokon elképesztő rabulisztikával elmarasztalta ezért Karsai Lászlót. Remélem, nem vállalok ezzel nagy kockázatot, és másodfokon győz a józan ész. Mindazonáltal a bíróság az egyik utolsó bástya, mely az orbáni önkény útjába áll. Nagyon meg kell becsülni. Neki köszönhetjük például a Klubrádiót, melynek a hatása mégiscsak erősebb, mint ezer nácié.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2013. május 06. 16:12
Mindenek előtt, nekem a Révész Sándor név hallatán a Piramis ugrik be. Azért megkérdezném a szerkesztő Révészt, amennyiben engem felháborít Kertész Ákos magyar jellemrajza, Paul Lendvai sajtóban elkövetett sorozatos aljasságai, illetve az, hogy a zsidóság soha nem volt/lesz hajlandó fejet hajtani Kohn Béla, Róth Manó és egyéb gazembereik áldozatai emléke előtt, akkor én is náci vagyok?
BőröndÖdön
2013. május 06. 15:14
A baltást még a maradék jogállam is zavarja,nem érti az egészet!Ilyen a /zseb/diktátorok sorsa.
enes
2013. május 06. 14:12
A bíróság engedélyezi a buzik felvonulását. öröm A bíróság engedélyezi a Jobbik tüntetését. Abzug ??????
Agricola
2013. május 06. 11:57
NOL Révész Sándor írja: „Én e cikkben is nácinak nevezem a nácikat, holott a bíróság első fokon elképesztő rabulisztikával elmarasztalta ezért Karsai Lászlót. „ Őt éppen ezért eteti tenyeréből a Népszabadság (külföldi) tulajdonosa, hogy ha kell, ha nem nácizzon. A tüntetés anticionista volt. Ez azonos fogalom lenne a nácival?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!