A zsidózó Orbán a zsidók elpusztításával kacsintgat

2013. május 10. 09:34

Megajándékozom a Mandiner közönségének Magyar Narancs-olvasástól megfosztott tagjait a friss szám Zsidó Világkongresszusról szóló vezércikkének legjobb mondataival.

2013. május 10. 09:34
pelikán*
Mandiner

Pár perc csendes merengést követően úgy döntöttem, hogy megajándékozom a Mandiner közönségének Magyar Narancs-olvasástól megfosztott tagjait a friss szám Zsidó Világkongresszusról szóló vezércikkének legjobb mondataival. Kérem, hogy most nagyon kapaszkodjanak.

„Orbán azt mondja, hogy »a mi alkotmányunk valódi védelmet, valódi biztonságot, igazi és teljes emberi méltóságot, személyes és közösségi méltóságot ad a velünk élő zsidóságnak és persze minden más kisebbségnek.«

És tényleg nem az alaptörvény cinikus iderángatása a legproblematikusabb eleme ennek a mondatnak. De amikor Orbán „a zsidóságról” beszélt, vajon ki a bánatra gondolt?[…] Kik alkotják a »velünk élő zsidóság« szófordulatban a »velünk”-et és kik a „zsidóságot«? […]

Azt a gyakorlatot, amikor egy személy valakinek vagy valakiknek – az illető megkérdezése és beleegyezése nélkül – zsidó identitást, zsidó származást, netán zsidó etnikai hovatartozást tulajdonít, zsidózásnak nevezzük, és zsidózni, kapaszkodjanak meg, még a zsidó világkongresszuson sem ildomos. [...]

És mivel a megjelölés gesztusa legalábbis magában hordozza a megjelöltek elpusztításának a lehetőségét, és mivel Magyarországon ez a folyamat a kezdetektől a szörnyű végig maradéktalanul lezajlott, Magyarországon különösen nagy óvatossággal és öntudattal kell elkerülnünk a zsidózást. [...]

…az etnikai világmagyarázat megtagadásától és a magyar állam bűnösségének(mármint a holokausztban való bűnösségének – p*) kimondásától finoman szólva is elég messze vagyunk. Éppenséggel távolodunk tőle. Évek óta, napról napra. Orbán és pártja évek óta, napról napra tágítják az elfogadhatóság határait: rossz irányba.”

*

Mindenkinek köszönöm a figyelmet, ismét csodás perceket tölthettünk együtt. A Magyar Narancs szerkesztőségének pedig a Gursin zenekar Voltak Békáim című nótájával szeretném meghálálni a szív-agy-harmóniáimat bizsergető olvasmányélményt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. május 10. 16:51
A "magyar" naracsos zsidók figyelmébe ajánlom, a "British Orange" egyik cikkét: "A nagyon valós francia zsidó exodus" címmel. " The Very Real Jewish Exodus From France French Jews are quietly moving to New York, London, and Israel By Adam Chandler The imperiled condition of French Jewry, at this point, is pretty well-trod territory. That said, one’s shock at a statistic like the 58 percent rise in anti-Semitic attacks in France last year, may not diminish. A few weeks ago, an article chronicled the growth of a French Jewish community in the United Kingdom. To accommodate the influx, St. John’s Wood Synagogue in London started hosting French-language Shabbat services. Here’s one about the French Jews arriving in Israel at a rate of 2,000 per year. Earlier this week, La Stampa revealed a similar expansion of French Jews in the Upper West Side of New York." http://www.tabletmag.com/scroll/127076/the-very-real-jewish-exodus-from-france No, magyarnaracsosok, most már csak példát kéne venni tőlük. Míg ti "exodus"-oztok akárhova, mert mindegy hova, csak innen tünnétek el!!!, addig is üdvözöljük a megüresedett helyetekre, heti 4 El-Al járattal ám, a mi kis anti-szemita diktatúránkba látogató zsidó turistákat. Have a good time Y'all and a safe trip BACK home! Shalom!
Menetekel
2013. május 10. 16:45
"Kik alkotják a »velünk élő zsidóság« szófordulatban a »velünk”-et és kik a „zsidóságot«?" Gondolom a "velünk" az ugye a mi személyes névmásra utal ami valszeg a nem zsidó származású magyarokra utal. A "zsidóság" gondolom, de ez csak egy tipp, a Magyarországon élő zsidókat takarja. "És mivel a megjelölés gesztusa legalábbis magában hordozza a megjelöltek elpusztításának a lehetőségét" Szerintem nem mert ha például azt mondom az anyám és ezzel megjelöltem az anyámat aki az anyám, mégse az elpusztítására törekszem. Vagy amikor azt mondom gyerekek, akkor sem az elpusztításukra törekszem, és még a lehetőségét sem rejti magában. Ha valaki azt mondja, hogy karvaly zsidók na akkor az már lehet hordoz némi negatív felhangot. De a "velünk élő zsidók" pláne, hogy egy erről rendezett konferencián hangzik el, csak akkor tartalmaz negatív felhangot, pláne az elpusztítás lehetőségét, ha így folytatódik "csak a vérünket szívják" vagy "a magyar nemzettesten egy gennyedző váladék" vagy "kiirtása nemzeti érdek ". De amit Orbán mondott az pont, hogy nem ez volt. Sajnos azt kell mondanom, hogy ti ott néhányan a Magyar Narancs szerkesztőségében, ezen cikkek alapján hiába születtetek erre a világra. És nem azért mert zsidók vagytok. Azért mert mélységesen hülyék vagytok.
ottapont
2013. május 10. 15:29
Gyalog Galopp: Boszorkány :D)) http://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s
várúr
2013. május 10. 14:55
Köszönet. A ManCs idiotizmusa idegorovosért kiált. Ha tudná a lap - és Lauder fővezér - mennyit ártanak a vétlen magyar zsidóknak, szájzárat rendelnének. De még az is lehet, tudatosan gerjesztik az indulatokat. Egy jó kis magyar náczulás igazolná, mi a fenének vannak a világon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!