Ez magyarverés

2013. május 15. 18:52

Borboly ellenfelei! Ne örüljetek! Mégiscsak testvérünk arcán csattant ez a pofon is.

2013. május 15. 18:52
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„Tavaly novemberben három év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az RMDSZ volt miniszterét, a politikából időközben visszavonult Nagy Zsoltot is. A politikust a román legfelsőbb bíróság hanyag kezelésben találta vétkesnek. A DNA hivatali visszaéléssel vádolta a volt minisztert a Román Posta egy bukaresti ingatlanának eladása miatt. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke akkor is kifejezte meggyőződését, hogy a volt távközlési miniszter ártatlan. »Ha Nagy Zsoltot elítélik, valamennyi minisztert be lehet börtönözni, hiszen százával írnak alá, hagynak jóvá hasonló kormányhatározatokat« – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Tagadhatatlan, hogy Borboly Csaba ügye most ismét felkavarta az állóvizet. Az sem kétséges, hogy a fiatal politikus karrierjét akár ketté is törheti a most indult eljárás. Közhely az is, hogy szél fúvatlan nem indul, és fránya az a haraszt is… Az ártatlanság vélelme azonban Borboly Csabát is megilleti. Ügyében, ahogy Nagy Zsolt esetében, a végleges bírósági ítéletre még hosszú ideig várni kell. Addig is érdemes úgy kezelni az ügyét, mint egy vezető magyar politikus zaklatását. Elvégre Romániában tevékenykedik, és meglehetősen karakán módon szembeszegült a hatóságokkal vagy a hatalommal a székely nemzeti szimbólumok használata ügyében is.

Ellenfelei! Ne örüljetek! Korai ez még, ha van annak ideje egyáltalán e nemzet életében. Mégiscsak testvérünk arcán csattant ez a pofon is.

Talán enyhíti majd egy bírósági ítélet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. május 15. 20:05
amikor a pintér keretlegények meggyilkolták az erdélyi magyar férfit, akkor miért hallgatott?
ottapont
2013. május 15. 19:56
"Mégiscsak testvérünk arcán csattant ez a pofon is." Ahogyan az erdélyi Dsida Jenő megénekelte: "Sok tévelygés és sok kanyar után jutottam el ide: ha bűnös is, magyar s ha tolvaj is, magyar s ha gyilkos is, magyar, itt nincsen alku, nincsen semmi "de"."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!