Kerényi megölte Kerényit

2013. május 24. 16:48

Az Orbán hatalmi vágyának beteljesítéséért vívott talmi csörték közben Kerényi eltüntette, megölte azt a Kerényi Imrét, akinek nevét köszönhette és akiért oly sokat dolgozott.

2013. május 24. 16:48
Ferenczi Krisztina
Népszava

„A káder primadonna kampányol, túl a teljes szellemi leépülésen, valahai önmagának nem árnyéka – az művelt és okos volt –, hanem önnön úthengerével agyontaposott síklemeze, küszöb alatt betolható törpe immár – rossz látni. Ismertem invenciózus rendezőként. Rég volt. Igaz volt.

Megélhetési senkiként méri csapásait a kultúrára, folytatja politikai ámokfutását immár egy évtizede, fújja a sípot – elősípolt a Szabadság téren anno a TV-nél, a Deák- és ki tudja hány köztéren az Orbán Viktor által életre hívott polgári köröknek, bokájáig nem érő, sötét utcai hőzöngőknek hoppmesterkedett, húzta Orbán talpa alá a talpalávalót. Miután utóbbi a 2002-es vereség után a hatalomba bármi áron vissza akart kerülni. Akár a magyar nép populizmussal való teljes elhülyítése árán is. Az Orbán hatalmi vágyának beteljesítéséért vívott talmi csörték közben Kerényi eltüntette, megölte azt a Kerényi Imrét, akinek nevét köszönhette és akiért oly sokat dolgozott. Méltatlanul. Ez volt az ára Orbán hű csatlósaként újra pénzes pozícióhoz, szerephez jutni.

Már csak egy homofób nemzetieskedő nímand, aki megzsidózik, megbuzizik a havi sokszázezerért, és elégedett, hogy összefütyülte a polgári körökkel Füttyös Gyuri halovány utódjaként haknizva mindenütt a mai hűbérbirtokot, a miniszterelnöki megbízottságot. Aki elősípolt a polgári köröknek, az másféle gazságokra is képes – gondoltam évtizede, mikor megpillantottam szájában síppal tanár urat a vérgőzös, méltatlan szerepben a szánalmas színvonalú utcai happeningeken.

Hűen kitartott ezek mellett. Ma sem tesz mást. Kár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2013. május 25. 07:24
Ez az írás Hisztikriszti nem Kerényit, hanem téged jellemez.
Bábeli békák
2013. május 25. 01:45
Olvashatatlanok ezek a bérfirkászok.
qccqccqcc
2013. május 24. 22:37
Kriszikém! Édesem, hová tűntél? Leglaább öt éve nem láttalak, mondjuk 50 évet öregedtél, de kit érdekel. Lényeg, hgoy újra itt vagy, szivike:-)
Soma
2013. május 24. 22:06
Krisztina! Ebben az országban másnak nincs is hatalmi vágya, csak Orbánnak! Akkor , ugye, Önök szépen beállnak a sorba, mindannyian Mesterházy mögé és támogatják a hatalomra jutását? Vagy Bajnai lesz, aki undorodva, de elfogadja a hatalmat? Krisztina! Ön nem naiva! ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!