Ha az igazság fájna...

2013. május 09. 17:11

Ha magyar emberek „megdöglötök, tetves cigányok!” felkiáltással szétvernek egy roma családot, az gyűlölet-bűncselekmény, ha ugyanezt cigányok teszik, az téves jogértelmezés?

2013. május 09. 17:11

„A mi jogvédőinket, az Amnesty Internationalt, a Helsinki Bizottságot, a TASZ-t és a többi hasonszőrű pózer kisebbségvédőt csak addig érdekli a jogtalanság, amíg az a bűnözők és a deviánsok kárára történik, ezért tiltakoztak akkor, és ezért tiltakoznak most is: micsoda dolog, hogy a rasszizmus ellen hozott törvény ahelyett, hogy védené, bünteti a kisebbségeket?! »Az elkövetők cselekményének indítéka nyilvánvalóan nem előítélet, hanem a rasszistáktól való félelem és azok elűzésének szándéka volt« – írják a mindentudók, akik szerint rasszista csak magyar ember lehet, és aki ezzel nem ért egyet, az maga is rasszista.

Ha magyar emberek »megdöglötök, tetves cigányok!« felkiáltással szétvernek egy roma családot, az gyűlölet-bűncselekmény, ha ugyanezt cigányok teszik, az téves jogértelmezés? Vagy a bíróság tetszés szerint, bőrszín alapján válogathat az elkövetők között, és csak a »fehérekre« sújthat le a jog pallosa? Netán arról van szó, amire Para-Kovács Imre is utalt coming outjában, hogy ki kell irtani a »nácikat«? »Addig lőni, amíg mozognak«?

Milyen nyomorult, sötét lelkű embernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy jogvédőként írásba adja (nem egy kocsmaasztal melletti őszinteségi rohamról beszélünk, hanem egy szervezet hivatalos közleményéről!): ha valaki gárdista, felőle akár agyon is verhetik, nem illetik meg ugyanazok a jogok, amelyek a cigányokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. május 10. 09:22
"Milyen nyomorult, sötét lelkű embernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy jogvédőként írásba adja (nem egy kocsmaasztal melletti őszinteségi rohamról beszélünk, hanem egy szervezet hivatalos közleményéről!): ha valaki gárdista, felőle akár agyon is verhetik, nem illetik meg ugyanazok a jogok, amelyek a cigányokat." Mit mond valójában a TASZ: "Nem kérdés, hogy az elkövetők önbíráskodó cselekménye elítélendő, jogellenes, azért büntetőjogi felelősséggel tartoznak." Az egész cikk ezen a színvonalon van, hazug széljobb fröcsögés...
thymian
2013. május 10. 02:06
Olyan gyönyörű példányok, az egyiknek pókháló van a fejére tetoválva. Bizonyára azért nem tudják még azt se kiszámolni, az előzetes után mennyit kell még leülni. Tán ha nem a baltájukat élesítették, hanem az iskolapadot koptatták volna.... :)
UrbánPiktorMonnyonLe
2013. május 10. 01:07
Feltételezem, hogy a szemlézett cikk a sajtóbábonyiak ügyéről szól, ebben az esetben az igazsághoz hozzátartozik, hogy: "Befejeződött pénteken a vádlottak meghallgatása abban a büntetőügyben, amelyben kilenc sajóbábonyi férfit vádolnak felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel - mondta Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője. Egy vádlott tett vallomást, a többiek vallomását, illetve a szembesítési jegyzőkönyveket felolvasta a Miskolci Városi Bíróság bírói tanácsa. A büntetőper szerdán a tanúk meghallgatásával folytatódik." - propeller pont hu A "téves jogértelmezés" az ügyben nem tudom hogy honnan került elő, de amennyire én tudom, a vádlottak ellen büntetőeljárás folyik. Ez a szemlézett cikk megint el van túlozva.
thymian
2013. május 09. 22:25
Három év letöltendőt kapott az egyik zsidózó fiatal. Ez esetben nem kellett éveket várni az ítéletre, pár nap is elegendő volt. "Az egyik fiatalember, M. Gábor a jól ismert karlendítéssel fogadta a vendégeket, majd a náci köszöntést idézve azt üvöltötte: „Sieg Heil!" E. Gábor és V. Dávid a csoport után futott, mindeközben azt skandálták: „Shalom, shalom, a zsidókat kivasalom!" http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/harom-evet-kapott-a-zsidozo-fiatalember-2188997 Aktivizálhatná magát a tasz ebben az esetben is, mert itt még fizikai erőszak sem történt. Már ha nem alkalmazna kettős mércét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!