A maszol.ro főszerkesztőjének figyelmébe

2013. április 16. 17:42

Az EPP és a Fidesz viszonya sem hivatalosan, sem informálisan nem szerepelt a dubrovniki találkozó témái között.

2013. április 16. 17:42
Joseph Daul
Maszol.ro

Strasbourg, 2013. április 15.

A maszol.ro főszerkesztőjének figyelmébe:

Ezzel a levéllel szeretném nyomatékosan cáfolni azokat az állításokat, amelyeket az önök portálja tett két, április 12-én és 15-én közzétett cikkében. Az EPP és a Fidesz viszonya sem hivatalosan, sem informálisan nem szerepelt a dubrovniki találkozó témái között.

Teljesen alaptalan a maszol.ro által 2013. április 12-én közzétett információ, miszerint Joseph Daul, Antonio López-Istúriz White és Viviane Reding az úgynevezett dubrovniki vacsora alkalmával a Fidesz jövőjéről tárgyalt volna. Ilyen vacsora nem is létezett. Antonio López-Istúriz White, az Európai Néppárt főtitkára ott sem volt Dubrovnikban az EPP bürójának ülésén.

A 2013. április 15-i cikkének állításai is teljesen alaptalanok. A szóban forgó vacsora alkalmával hét személy ült az asztalnál, és bármelyikük tanúskodhat arról, hogy a beszélgetés fő témája Horvátország, nem pedig Magyarország volt.

A két cikket tendenciózusnak és teljesen alaptalannak találom. Az önök kiadványa úgy említette a nevemet, hogy meg sem próbálta leellenőrizni a „megbízható” forrás által kiszivárogtatott információ valóságtartalmát. További bizonyíték arra, hogy a cikk szerzője nem ellenőrizte le az információkat közlés előtt, hogy a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) sosem volt az EPP tagja.

A sajtó szerepe, hogy helyes információkat szolgáltasson az olvasónak. Ezért arra kérem, jelentesse meg ezt a levelet, hogy az emberek megtudhassák a valós tényeket. Bízom abban, hogy levelemet teljes terjedelmében leközli, ugyanis nyilvánosan vállalom mindazok után a felelősséget, amit leírtam. Amennyiben Reding asszonynak vagy tanácsadóinak bármi mondanivalójuk van Magyarországgal kapcsolatban, azt ők is írásban tegyék meg.

Őszinte megbecsüléssel,

Joseph Daul

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. április 17. 03:08
Adalék: Ferdítve cáfolja a maszol.ro-t Joseph Daul http://www.maszol.ro/index.php/kulfold/11289-ferditve-cafolja-a-maszolro-t-joseph-daul
incze
2013. április 17. 03:06
Daul úr figyelmébe: "Viviane Reding európai uniós biztos irodája, pontosabban kabinetfőnöke, Martin Selmayr állhat azon hamis információk terjesztése mögött, amelyek szerint az alaptörvény negyedik módosítása miatt a Fideszt kizárhatják az Európai Néppártból – értesült a Magyar Nemzet brüsszeli forrásból." (http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/redingektol-jott-a-hamis-informacio-1152208 ) Jelzem, Reding vezető EPP politikus maga is, jelen is volt az EPP hétvégén, bárhogy utálja a fidesz. Tehát az erdélyi portál nem az ujjából szopta a dolgot, hanem egy az EPP hétvégén résztvett magas rangú forrása volt, ahogy ezt most a Magyar Nemzettől (de máshonnan is) megtudtuk a napok során). A fidesz kormányzat és az uniós jog súrlódásai (és ez most nagyon píszí megfogalmazás volt) folyamatosan napirenden vannak (bizottsági eljárások és vizsgálatok, európai bíróság, EP vita, ma éppen néppárti frakcióvita, a sajtóról nem beszélve). És akkor Daul úr azt akarná elhitetni, hogy a dolog még informálisan sem került szóba az EPP összeröffenésen. Ez egyszerűen csak nem hihető, hisz elég nagy púp az EPP hátán. Van tehát egy informális és hihető hír, és van egy formális, érthető okokból megfogalmazott, de tartalmát tekintve igen kevéssé hihető cáfolat (amely sokadik nekifutásra lett csak épp olyanra fogalmazva, ahogy azt a fidesz kérte). Daul "cáfolata" pusztán annyit tesz, hogy a fidesz kapott megint némi haladékot. Például mert néhány vitatott kérdésben megint reszel egyet a jogszabályokon. (De vajon miért, ha olyan kurva független és olyan kurvára igaza van, és kurvára senki sem akarja sehonnét kirúgni?)
BőröndÖdön
2013. április 16. 21:38
És,ha mégis kirakják a fityiszt,akkor ez a komoly ember felköti magát??
packó_
2013. április 16. 20:06
Erdélyi barátaim azt mondták, hogy az rmdsz nagyon megreccsnt a mesterházsy féle találkozó után. Elkúrták, most meg még jobban. Nem baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!