Tóni, te nem vagy valódi

2013. április 25. 14:20

Ezek a fiúk, ezek a szerencse fiai, akik azt gondolják magukról, hogy ők a világ urai, valójában ügyetlen, ostoba hülyegyerekek.

2013. április 25. 14:20
Gerlóczy Márton
hvg.hu

„És mi történik most, hogy elárverezi a táskát, ami annyi bosszúságot okozott neki, és a pénzt egy belvárosi asszonynak adja, akit kilakoltatás fenyeget? Tán bűntudata van? Kétlem. Belegondolt, hogy nem elegáns dolog négyszázezer forintos uzsonnás zacskóban tartani a sonkás zsemlét? Kétlem. Valószínűbbnek tartom, hogy az történt vele, mint azzal a zsíros digóval a Nagymenők című filmben, aki két nappal egy óriási rablás után vadonatúj, rózsaszín kabrióval érkezik a megfigyelés alatt álló étterem elé, ahol a gengszterek gyülekeznek. Robert De Niro lecsap neki pár tenyerest, a digó lerántja feleségéről a bundát, és hazatakarodik megszégyenülten. Nem tudta szegény, hogy a bűnözésnek is van kultúrája. Vannak szabályai és etikettje.

Ezek a fiúk, ezek a szerencse fiai, akik azt gondolják magukról, hogy ők a világ urai, valójában ügyetlen, ostoba hülyegyerekek. Senki ne irigyelje őket. Végignézik, ahogy a másik, az ellenzék hülyegyereke – mert persze nem mindegyik az – elhiszi magáról, hogy legyőzhetetlen, szórja a lopott pénzt, és kétpofára zabálja a beluga kaviárt, aztán végignézik azt is, amikor fordul a kocka, és az illető ül az előzetesben a sonkás zsemlével a kezében, borostásan, lesoványodva, és várja, hogy leszedjék róla a bilincset, végignézik mindezt, és nem tanulnak belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. április 25. 21:37
amúgy meg tojok a taskájára, mert annyira ronda...csak az ára egy kicsit borsós...és ügyes vagy, ha turiban ezt olcsón megkapod én még nem találkoztam ilyennel ott.. de legyünk rá büszke, ha neki sikerült másnak is sikerülhet...
Bábeli békák
2013. április 25. 21:13
Ráadásul három éve baszódnak a hátizsákon a proligarcha médiagecik. Három éve bazmeg.
Bábeli békák
2013. április 25. 21:07
http://www.delmagyar.hu/kepek/sajat_helikopterrel_erkezett_szegedre_koka_janos_gazdasagi_miniszter/276/2341/
Bábeli békák
2013. április 25. 21:05
Ez komoly hogy egy tarisznyán rágódik a hávégé? A vizitdijautomatás Kókátok helikopteréről nincs valami, bazmeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!