Utánpótlás néppárti módra

2013. április 29. 10:45

Sikeresen kampányoltunk azért, hogy az Erasmus-program ne álljon le költségvetési nehézségek miatt. Interjú.

2013. április 29. 10:45
Dömötör Csaba
Heti Válasz

„Sokan - ha alkotnak egyáltalán bármilyen képet - a politikai ifjúsági szervezetekről legfeljebb a párkeresés vagy a pártkönyöklés jut eszébe.

Egy ilyen típusú ifjúsági szervezetbe olyanok lépnek be, akiket érdekel a közélet, esetleg politikai karrierre vágynak. Nem becsülném le ugyanakkor az itt elvégezhető munkát: kezdeményezésünkre például az Európai Néppárt állásfoglalást fogadott el a fiatalok munkanélkülisége ellen. Tavaly októberben néppárti kormányfőknél sikeresen kampányoltunk azért, hogy az Erasmus-program ne álljon le költségvetési nehézségek miatt, s az államok kötelezettségvállalásokkal segítsék ki a legtöbb európai fiatal által jól ismert kezdeményezést. És persze a politikai ifjúsági szervezet arculatába a figyelemfelkeltőbb akciók is beleférnek. Például a Kommunizmus Fekete Könyvét adtuk át annak a német európai parlamenti képviselőnek, aki nagy napnak nevezte az 1917-es forradalom évfordulóját.

Ez az érzékenység nyilván elsősorban a 2004-ben csatlakozott tagállamok fiataljaira jellemző. Az ő támogatásukkal lett elnök?

Önmagában »az új tagállamok koalíciója« nem lett volna elegendő. Két évvel ezelőtti megválasztásomban talán szerepe volt annak, hogy 2002 óta dolgozom a szervezetben, s kellett a sikerhez Fidesz néppárti beágyazottsága is. Szerencsére sokan gondolták úgy a régebbi tagállamokban, hogy hét évvel a bővítés után ideje bizalmat szavazni egy közép-európai fiatalnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A maffia színe: VÖRÖS
2013. április 29. 11:44
az ERASMUS tanulmányilag SZART SEM ÉR arról szól, hogy kimegy az egyetemista inni meg strandolni az ügyesebbje meg leszervezi magának a végzés utáni kinti munkahelyét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!