Utolsó komment

2013. április 23. 15:12

Gondoljunk bele, mekkora teher felvállalni ma Magyarországon (főleg a vidéki Magyarországon) egy LMBT-kapcsolatot.

2013. április 23. 15:12
Captain
Papírhajó

„A Konzervatórium cikkének szerzője társadalmi realitásokra hivatkozik, amikor számon kéri az LMBT-közösség tagjainak házasodáshoz való jogának támogatóin a tényt, hogy az emberek vagy férfiak, vagy nők, ez pedig nem véletlenül van így. Természetesen tagadhatatlan, hogy emberként vagy férfiak vagy nők vagyunk – vagy transzneműek, ami azért komplikálja kicsit a képet.

Tény, hogy többségében férfiak vagy nők vagyunk, és tény, hogy gyermek nemzésére csak egy férfi és egy nő képes – vagy ők sem, mert mi van, ha a nő meddő vagy a férfi impotens? Tagadjuk meg tőlük a házassághoz – és persze a váláshoz – való jogot?

Társadalmi realitás az, hogy a férfiak 2, a nők 1 százaléka tartja magát az LMBT-közösség tagjának? Hol? Magyarországon? Itt, ahol a társadalom nagy része, ha nem is ítéli el, de erősen bizalmatlan az LMBT-közösséggel szemben? Min alapulnak ezek a számok? Ezek azok a melegek és leszbikusok, akik mernek kézenfogva sétálni az utcán, vagy benne vannak azok is, akik lopva oldalra pillantanak a piszoárnál, mert azért mégis érdekli őket a másiké? Benne vannak vajon azok, akik házasságban élik le az életüket, mert nem mernek vagy tudnak szembenézni valódi irányultságukkal?

Ez olyan álszent érvelés, mint Rétvári Bencéé pár hete a Mathias Corvinus Collegium konferenciáján, ahol kifejtette: azért nem becsülendő a bejegyzett élettársi kapcsolat, mert 2009 óta csupán 190 pár élt a lehetőséggel. A szám önmagában valóban nem magas, de gondoljunk bele, mekkora teher felvállalni ma Magyarországon (főleg a vidéki Magyarországon) egy LMBT-kapcsolatot. Nem az lenne az állam feladata, hogy a szolidaritás és a keresztényi könyörületesség nevében segítse a nemzet kisebbségi tagjait? Vajon melyik a humánusabb, az, ha kivetjük magunk közül azokat, akik nem felelnek meg a mi bármilyen mércénknek, vagy az, ha megpróbáljuk megérteni és segíteni őket? Egy igazi keresztény vajon melyik utat választaná?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mappa
2013. április 25. 16:43
Ezt kapjátok el! Vidéki vagyok,bisexuális,! Nem kérem,hogy a nevemben jogokat követeljenek amihez eszem ágában sincs idomulni!Nem akarok kázenfogva menni az utcán nem vonulok botrányosan ,nem társulok a Hazám elleni gyülöletröl elhiresült párthoz! Engem ne használjanak fel semmire! Ha van valaki én lobogtathatnám a zászlot,mint elnyomott,mert még a Kádár rendszer végbnapjaiban 1 évet ültem a sitten a betörök és gyilkosk között,mert 20évesként kapcsolatom volt egy 17 évessel,akkor ez büntetendö volt... Ez két ember MAGÁNÜGYE,ismétlem magánügye,és pont az érdekletek látják kárát ennek a politikai szinezetü magamutogatásnak,hogy lehet vele rohangálni külföldre, pocskondiázni az országot,a "homofóbiás" magyarokat... El ne higyjétek hogy az ilyen vonzalmu emberek mind liberálisok,eszük tokja.Miért lenne valai egy gusztustalan irányzat tagja csak azért mert vonzalma nem ilyen,hanem "olyan,"? Ami pedig a "vidéket"illeti,ha valaki normálisan éli meg ezt akeresztet?állapotot?semmi baja nincs,a sztriten seggüket riszáloknak meg én lönék oda egyet a gumival,legalább tudnák mitöl fáj...
Kal
2013. április 23. 22:47
Minden tiltakozás ellenére a francia nemzetgyűlés elfogadta második olvasatban is az azonos neműek házasságát lehetővé tevő törvényt. Rövid elemzést ld.: http://kaleidoscope.blog.hu/2013/04/23/331_225_franciaorszag_a
tango47
2013. április 23. 20:28
Ha nem riszálnák magukat évről évre, talán több elnézést kapnának!
kukagyerek
2013. április 23. 20:13
"főleg a vidéki Magyarországon" Van budapesti Magyarország is? És még még milyen van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!