Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Meddig még?

2013. március 27. 15:59

Meddig fogják kormányszinten ál-civil akciókkal restaurálni a magyar történelem legsötétebb időszakának, legsötétebb figuráit?

2013. március 27. 15:59
Szász István
Népszava

„Kell, nagyon kell a szélsőjobb, nettó náci-szimpatizáns tábor támogatása a Fidesznek. Valahogy el kell szeretni ezt a szégyenletes társaságot a Jobbiktól. Hogy ezért aztán Magyarország folyamatosan bűzlik a neonácik ajnározástól? Hogy obskúrus figurák színházat kapnak? Mások milliárdokkal, középületekkel kistafírozott, alaptörvénybe foglalt vad-nacionalista, demokráciagyűlölő köztestületben basáskodnak. Lehet bőséggel Horthyzni, Nyirőzni, Tormay Cecilezni - ez hozzá tartozik a Nyugat, a gyarmatosító Európai Unió (csak pénzüket adják ide!) ellen vívott szabadságharcunkhoz. A kétharmados fülkeforradalom nagyon magyar urait mit érdekli, hogy az országot ellepi újra a soviniszta, nagy-magyarországozó, zsidózó szemét. Ez mellékes, sőt bizonyos körökben éppenséggel kívánatos.

Az, hogy végül mégis engedve a közvélemény felháborodásának Balog miniszter Szaniszlót felkérte kitüntetése visszaadására, kedvező fordulat, de mit sem változtat azon, hogy a kárpátiás dalszerzőt vagy a Szálasi-emlékkiállítást rendező Bakay Kornélt szégyenszemre meghagyták a kitüntetettek között.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. március 28. 02:11
"Ne légy már ilyen egyszerű. ... Hülye." Ezek nagyon erős érvek :) "A háború előtt nem volt ilyen kézenfekvő, hogy ki ez a Hitler, mi fejlődik ki belőle." „1941. nov. 3. Zűrzavar a weimari költőnap körül. Ki „reprezentálta” hát a költők hazáját, hazámat? Újabb újsághír. „A Harmadik Birodalom ez év október 31-én is megrendezte a weimari költőnapot, amelyen Közép- és Kelet-Európa tizenegy nemzetének meghívott költői is részt vettek. A magyar irodalmat a költőnapon Nyirő József erdélyi író reprezentálta. Nyirő az UFA számára többek között a következőket mondotta: »Ezekben a napokban a szellemi Európa születik újjá. Boldog vagyok és boldog a magyar irodalom, hogy ebben a szellemi felépítésben szintén részt vehet. Szép képet láttam éppen az előbb a templomban, amint Luther rámutat a bibliának arra a mondására, hogy a vér megtisztít minket. A vér megtisztítja Európát. Európa népei a békének, a léleknek és az új szellemiségnek a jegyében összefognak és egymásra találnak. Teljes szívvel, teljes lélekkel akarjuk ezt a munkaközösséget vállalni. Éljen Hitler Adolf! Éljen Németország! Éljen a német írótársadalom!” A Wikipédia Nyirő József szócikkéből idéztem, Radnóti Miklós naplójából. 1941 november 3-án annyira zajlik a háború, hogy már Magyarország is hadviselő fél. "Amerikában a LIVE magazin 1938-ban Hitlert az év emberévé választotta." Az a LIVE magazin az a TIME magazin, ugye? http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year A megjegyzéseknél ez áll: "1938 saw the unification of Germany with Austria and the Sudetenland after the Anschluss and Munich Agreement respectively." Ezért lett Hitler az év embere (még a háború kitörése előtt). 1942-ben aztán Sztálin lett. Nem hiszem, hogy a TIME magazin nagyra értékelte volna a szovjet kommunizmust. De Sztálin (illetve a Szovjetunió) 1942-ben megállította Németországot.
kispufi
2013. március 27. 20:57
nyöhehe, álcivil, azt mondja az elvtársbácsi. mintha elszólás esete forogna fenn. már megint az kiabál, akinek a háza ég.
johnnyrotten
2013. március 27. 18:31
Elnézve ezt a padláslesöprő ávós kinézetű Szászt, felmerül az igény, hogy valaki összeállítson egy tablót a Népszava szerzőgárdájáról Németh Pétertől Avar Jánoson és Sebes Györgyön át az ős-sztalinista Várkonyi Péterig. Okulásul pedig már az ált. iskolákban bemutatnám, kik is ők. Persze,csak 12-es karikával, mert ifjabbaknak csak vasorrú bába-helyettesítők lehetnek: "ha nem vislekedsz rendesen elvisz a Várkonyi!"
vizipipa
2013. március 27. 18:24
Szerintem meg a Népszava nyugodtan indíthat egy sorozatot a hitleri Németország és a sztálini Szovjetunió 1938-41 közötti együttműködéséről. Pl. Gulag tapasztalatok átadása az SS-nek, meg hasonlók. A témáról bővebben mondjuk itt: A szovjet sztori http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ehoOvuQV7rU Magyar feliratos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!