Befejezetlen forradalom

2013. március 07. 07:27

Chávez halála miatt a világ heteken belül újra Venezuelára fog figyelni, hiszen először tartanak választásokat karizmatikus elnöke nélkül.

2013. március 07. 07:27
Sobieski Tamás
MNO

„Bár Chávez államosításait valóságos világbotrány kísérte, valójában csak a felszínt kaparta meg, mert a 80-as és a 90-es évek privatizációi jóval nagyobb csendben és arányban mentek végbe, mint a fordított és félbemaradt folyamat. Köztük az ország aranytojást tojó tyúkjáé, az állami, majd nagyrészt privatizált, aztán ismét visszavett olajcégé, a PDVSA-é. Itt kell megjegyezni, hogy az ideológiailag eklektikus, alapvetően baloldali Chávez fő ellenségéhez, az Egyesült Államokhoz való viszonyát a kölcsönös függőség jellemezte, de az olajszállítmányok terén mindkét fél buzgón kereste az új vevőt/eladót. Chávez a termőföldeknek is csak a töredékét szerezte vissza, a túlnyomó többség most is magánkézben van. A választásait rendre megnyerő elnök valóságos falba ütközött, amikor 2007-ben, majd 2009-ben is előállt korlátlan újraválasztása ötletével, és még hívei nem kis része is nemet mondott a tervére. Chávez halála miatt a világ heteken belül újra Venezuelára fog figyelni, hiszen először tartanak választásokat karizmatikus elnöke nélkül, amely az általa félig-meddig felépített új rendszer tűzpróbája is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. március 07. 11:42
Legalább az MNO is beállt a kommunista pártok mellé temetni a nagy vezért, aki a nekik oly kedves szocializmus megvalósításán dolgozott. Ezért kellett volna forradalmat csinálni, hogy az összes ilyen komcsi és az ideológiáju7k is oda kerüljön, ahova való: a szemétdombra.
frankfurt
2013. március 07. 11:33
Maradjunk annyiban, hogy MH-val eggyütt REFORMKOMMUNISTA médium mint pártként a Fidesz!
Gyurcsány Viktor
2013. március 07. 09:08
Miért dicsőít az MNO kommunista diktátorokat?
celkereszt
2013. március 07. 08:14
Vajon ki fogja játszani Chavezt a róla szóló musicelben. Travolta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!