Tábornokper: katonadolog?

2013. március 05. 16:59

Csak egy-egy valódi vagyonosodási vizsgálatra lenne szükség, a számba jöhető, vagyonrejtegetésre felhasznált sógorságra, komaságra is kiterjeszthetően.

2013. március 05. 16:59
Michnai Attila
Heti Válasz Online

„A konkrét esetet vizsgálva, a vád bizonyítottnak vette úgy kétszázmillió forint korrupciós pénz beszedését. Az persze, a gyakorlati tapasztalatok alapján lehetett jóval több, akár milliárdos nagyságrendű is. Ami eltűnt. Illetve dehogyis tűnt el, csak átalakult, sarokházzá, kacsalábon forgó villává, drága autóvá, luxusutazássá. Vagyis átváltozott csupa-csupa kézzel fogható, nyomtalanul ugyan el nem rejthető vagyonelemmé a bűnösök tulajdonában. Esetleg komolyabb tételeknél átlényegült offshore cégvagyonná, amelynek hazai képviselője, lássunk csodát, az érintett felsoroltak retyerutyája közül valaki.

És akkor jönnek a nyomozók, az ügyészség ezekkel a gyermekded próbálkozásokkal, hogy majd a bűnben nyakig ülő, súlyos börtönnel fenyegetett korrupciós felek valamelyike kiborítja nekik a bilit. Esetleg némi – utóbb beválthatatlannak bizonyuló – kedvező ígéret netán törvénytelen fenyegetés hatására. Hogy majd a független bíróság előtt fény derüljön az egészre. Mármint nem a bűnre, hanem a hatóság balfékségére.

Pedig csak egy-egy valódi vagyonosodási vizsgálatra lenne szükség, a megfelelő, a számba jöhető, vagyonrejtegetésre felhasznált sógorságra, komaságra is kiterjeszthetően. És persze szükség lenne bizonyos összeghatár felett az elévülési idő kitolására akár húsz-harminc évre, de még az örökösökre is kiterjesztve. A vagyon eredetének vizsgálatakor a forrás legalitásának bizonyítási kényszerét a birtokosokra terhelve. Na, akkor lenne itt végre rend, és lehetne aztán tényleg csökkenteni az adókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankfurt
2013. március 06. 13:16
Uraim!Ehhez 90-ben megkellett volna húzni a vonalat ha lett volna kivel aki a mult rendszerbe részt se vett nemhogy ilyen-olyan érdekeltsége volt vagy gazd. elönye lett!Ilyen nem volt ezért olyan göröngyös és hosszú az átmenenet a mai napig.Ez igy ilyen formában egy szélmalomharc!Ezzel jogrenszerrel jó ha legalább morálisan letisztulna egy kicsit ,de csak az idö ami megoldja illetve felszinre hozza majd,hogy is volt,de még ez sem biztos a pénznek meg nincs szaga, eredete csak értéke valahol.Már az sem bánnám,hogy ellopták,de legalább értelmesen visszaforgatnák,de ehhez már érteni kéne nem csak harácsolni!Igy marad az egymásra mutogatás meg a gyülölködés az ország meg sülllyed!
Valandil
2013. március 06. 09:33
Az a gond, hogy a bíróság nem a Btk. alapján hozott ítéletet. Ehelyett a Talmudhoz fordult útmutatásért, és megmagyarázta, hogy a fekete az fehér...
székely
2013. március 06. 08:59
Nem vagyonosodás kell, hanem a bíróknak felcsúton hűbéresküt kell tenni és utána a "feddhetetlen ügyészi " vádak szerint rendben ítélni, mint Bástya elvtárs idejében.
Agnieszka
2013. március 06. 08:30
Egy korrupt ország korrupt vitézei... Általános az iparban a "munkáért pénzt vissza"metódus, keresnie annak is kell, akinek hatalma van munkát kiadni jelszóval.Egy-egy tisztességes ember nem áll be ebbe a sorba, de ők vannak kevesebben. Még a Rákosi korszakban alázták az orvosokat azzal, h. nemigen lehetett a fizetésből megélni, viszont a hatalom annyira szemet húnyt a "hálapénz" felett, h. az általánossá és kényszerré válhatott. Ki jelenti itt be az adóhatóságnak a kiadott lakását, pedig nem is olyan nagy az adó? Egy ország tanulta meg azt, h. a szabályokat áthágva, "kiskapukat" keresve jól jár, ha meg betartja, akkor nem annyira . Miért éppen a katonai vezetés lenne különb? Azért, mert a seregtől is sikerült az országot megszabadítani? Rémregények keringenek, nyilván valóság tartalommal a sorkatonai szolgálatban megtörténhetőkről, nem inkább az ottani légkörön kellett volna változtatni, mint az egészet föloszlatni? Mintha itt a népből kiveszett volna a veszélyérzet, pedig viszonylag egyszerű átlátni, h. jobb, ha az embernek van valamije, mintha nincstelen, jobb, ha az ember erős, mintha gyenge, jobb, ha az ember tanult, nintha tanulatlan, stb..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!