Magyar Péterre csúnyán ráhozta a frászt Puzsér, a napon felejtett csokihörcsög megfutamodott

Végre kiderült az igazság.

Sokan még csak nem is hallottak arról, hogy a Disznókő kékszőlővel rendelkezik és még forgalomba is hozza a belőle készített borokat. A Borrajongó blog ennek kapcsán kérdezte Mészáros Lászlót, a Disznókő birtokigazgatóját - innen szemlézünk.
„- Milyen szőlőfajtákból készül az Incognito?
- Nagyrészt a Borkombinát által 1976-ban kísérletként telepített fajtákból: kékfrankos, zweigelt, merlot, kurucvér, kármin, »medoc noir«, illetve ezekből különféle klónváltozatok is vannak benne, valamint egy kevés cabernet sauvignon.
- Mekkora területet foglal el az ültetvény? Hol található ez a terület?
- Nagyjából fél hektáros területről készül, kb. 1.200 tőke, a Disznókő legkeletibb fekvésű, viszonylag agyagosabb talajú Hangács-dűlő lejtőjének középső részén.
- Miért döntöttek úgy, hogy vörösbort készítenek?
- Mert ott volt a szőlő. Először csak a dolgozók itták meg a bort, majd a Sárga Borház asztali bora is lett, és aztán többen jelezték, hogy szívesen vásárolnának is belőle, ezért úgy döntöttünk, hogy forgalomképessé tesszük.
- Asztali vagy tájborként kerül forgalomba?
- Asztali. Az új termékleírás szerint a Tokaj-hegyalján készített vörösbor már nem is lehet más.”