Képesblog

2013. március 13. 18:00

Viszolygással olvasom azokat a szövegeket, amelyek a székháznál történt tüntetés résztvevőit alig leplezett meghatottsággal „a mi szép gyermekeinknek” titulálják.

2013. március 13. 18:00
Kálmán C. György
Első változat

„Láttam én már ellenszenves fiatalt, csúnya gyereket, buta ifjút.

Éppen ezért, a szívtelen tuskó, aki vagyok, meglehetős viszolygással olvasom azokat a szövegeket, amelyek a székháznál történt tüntetés résztvevőit alig leplezett meghatottsággal ragyogó, okos fiatalnak, »a mi szép gyermekeinknek« titulálják. Jó, persze, többségükben valóban ifjú emberek voltak, és az ellenük felvonuló békemenetesek között meg sok volt a középkorú; azt is megértem, hogy aki rokonszenves célokért küzd, akinek az elveivel vagy meggyőződésével egyetértünk, az maga is rokonszenvesnek, egyenesen szépnek látszik.

De azért legyünk már egy kicsit észnél. Nem más ez, mint »lookism«, olyan előítélet, amely valakinek a kinézetén alapul, amely szerint ha valaki rút, taszító, esetleg gusztustalan vagy kellemetlen benyomást kelt, akkor minden más tekintetben is rászolgál kedvezőtlen ítéletünkre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. március 14. 10:13
"amelyek a székháznál történt tüntetés résztvevőit " hekyesen, magyarul, nem hazugul, nem Kálmán C. György-módra: amelyek a székházudvarban történt tüntetés résztvevőit
Nagytestver
2013. március 13. 23:37
Ez a Kalman kezd - az szdsz bedoglese utan- a fidesznek bazsevalni a maga kis metanyelven.Meg akarja tartani az allasat.
geraz51
2013. március 13. 21:24
BALLIBERÁLIS HAZUG ,CSALÓK!!!
szabadhajdu
2013. március 13. 21:02
Ez is egy senki az ELTE-ről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!