Marad a perverzió

2013. március 28. 11:54

A rezsicsökkentés nem társadalompolitikai tett, hanem szimpla goebbelsi propagandafogás. Interjú.

2013. március 28. 11:54
Csepeli György
FN24

Az ötszázmilliárdon túl mivel kedvez a hatalom a középosztálynak?

Miért, annyi nem elég? Amúgy Orbánék hamar rájöttek – és ha kinyitják a Társadalmi Riport minapi számát, el is olvashatják –, hogy ez a csoport jórészt már az övék, további gesztusokkal sem szereznek új választókat. Ezért találták ki a legfrissebb őrültséget: a rezsicsökkentést. Ami úgy csalás, ahogy van.

A rezsicsökkentéssel átkerül a fókusz a középosztályról a szegényekre?

Annyiban azért ez is középosztálypárti, hogy a gazdagabb itt is többet kap, mint a nyomorult. Vagyis marad a perverz elem. A rezsicsökkentés nem társadalompolitikai tett, hanem szimpla goebbelsi propagandafogás. Parasztvakítás. Amit a rezsicsökkentéssel nyersz, bőven elveszik másutt, csak nem veszed észre. A kormány skanzent épít. Mint a Horthy-korszak. Nagyjából 1928 és 1938 között a magyar társadalom megmerevedett skanzenként működött, bár akadtak figurák a politikában, akik úgy néztek ki, mintha európaiak lennének, és egy részük talán európai is volt. Ez lehet Orbán álma is: szigorú, autoriter világ, ami csöpög a hittantól, de kifele, Washingtonban, Berlinben, Brüsszelben a konzervatív haveroknak eladható, hogy tulajdonképpen jó kis konzervatív-liberális rendszer. Egy valamivel nem számol a miniszterelnök: az ilyen szisztéma gazdaságilag növekedésképtelen.

Mi lesz a középosztállyal?

Mi lesz? Mi van! Fogja magát, lelép, és Amerikától Svédországig lesz belőle középosztály. Szinte az összes tehetséges, valamirevaló hallgatóm kint él.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2013. március 28. 17:53
Igen, ez perverzió és parasztvakítás!
várúr
2013. március 28. 17:25
Istennek hála, hogy Csepeli "tehetséges" hallgatói kint élnek. Érdekes lenne megtudni, miből? Ugyanis magyar szociológusokra nem túl nagy a kereslet külföldön. Efféle ingyenélőjük bőven van nekik is. Végül: megmosolyogtató, hogy a vérkomcsi, majd vérlibero Csepeli hadovál dr. Goebbelsről. Ugyanaz a véresszájú vörösbarna társaság.
BőröndÖdön
2013. március 28. 16:28
Nem goebbelsi,hanem finkelsteini propagandafogás,a többi stimmel!
fogd a pénzt és kuss
2013. március 28. 16:11
nácizàs???? késõn ébredtél .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!