Kizárt, hogy Matolcsy perelne

2013. február 04. 13:01

Nyilvánvaló, hogy nem létezik kollektív bűnösség és Matolcsy György nem felelős nagybátyja tetteiért. De azért igen, hogy az emlékezet ne legyen hazug! Interjú.

2013. február 04. 13:01
Ungváry Krisztián
FN24

Beperelte már Matolcsy György a mostani állításáért?

Kizárt, hogy perelne. Nincs is rá jogalapja, egyedül abba köthet bele, hogy hazugsággal vádolom, ami némi tudatosságot feltételez, miközben Matolcsy mondhatja, hogy nem tudott arról, hogy a nagybátyjának milyen szerepe volt a zsidó és német polgárok gazdasági megsemmisítésében.

Azzal, hogy a miniszter a kollektív bűnösséget kéri ki magának, úgy tűnik, azt elismeri, hogy nagybátyja, Matolcsy Mátyás nem volt ártatlan.

Nyilvánvaló, hogy nem létezik kollektív bűnösség és Matolcsy György nem felelős nagybátyja tetteiért. De azért igen, hogy az emlékezet ne legyen hazug! A miniszter viselkedése épp annyira képtelen, mintha Bauer Tamás felállna a kommunizmus rémtetteiről szóló konferencián és arról elmélkedne, hogy csak a szovjetek voltak felelősek mindenért és az ÁVH emberei senkit nem kínoztak meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. február 05. 10:52
Krisztián számára tragédia lenne ha kiderülne, hogy valamelyik nagyanya keresztény volt. Rögtön mehetne Vatikánba mea culpusra Hümm!
Next adósság
2013. február 05. 03:06
Az ellenségtől csak akkor várj lojalitást ha ez haszonot hoz neki, persze ha nem haszonleső az ellenség hanem ilyen felszabadító ellenség, neadj Isten testvéri magyar ellenség mint Rudi bácsiék, -"a kurva annyát aki megkérdőjelezi Rudi bácsi magyarságát"- akkor pusztán csak genetikai jóindulatból akar valamit. A rohadt alma kevésbé tud elgurulni fájától kivéve ha van ejtőernyője. Hümm!
FOB
2013. február 04. 18:18
Az is nagy baj, hogy Matolcsy a történel órákon sem figyelt eléggé, hogy nem ismeri a családja történetét sem, vagyunk így egypáran. Ettől még csak szimplán tudatlan lenne szegény. Hogy utána sem néz a történetnek, mikor kiáll a nagy nyilvánosság elé az csak ostobaság. Mikor fenyegetőzik mikor nyilvánvaló hazugságon kapják, akkor csak idióta. Azt viszont minek nevezik, aki egy ország gazdaságát teszi gallyra? A kóklernél erősebb megnevezéssel lehetne illetni. No meg azt is aki döntéshelyzetben van és ennek az unortodox-szeműnek a szavát issza.
laci0011
2013. február 04. 16:53
A jobboldalanak elege van már ennek a nemzetidegen liberálszélkakasnak az alja kádereiből és országrombolásából végre.Ideje ezt a csürhét trolltartóba vágni,ennyire gyenge kormánya még soha nem volt Magyarországnak!Az lenne az eszetlenség netovábbja ha ezt a falnakfuttatott barom matolcsyt rakná ez a jelekből olvasó komcsifattyú a Nemzeti Bank élére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!