Az orrunk előtt

2013. február 25. 10:32

Mind a hallgatók, mind az egyetemi vezetők kiszolgáltatottá váltak a hökökkel szemben, mindkét tábor életét meg tudták keseríteni, kényelmesebb volt tehát velük jóban lenni.

2013. február 25. 10:32
Tamás Ervin
NOL

A Mandiner névtelen szerzője, egykori höktisztségviselő, ragyogó cikkben mutatja be (Legyek ura – mi folyik a hökökben?) a struktúrát és a szellemet, azt, hogy az önkormányzatiság jogosítványai hogy válhattak üzletté, hatalmi beágyazottsággá a bulik, rendezvények kizárólagos szervezésétől a pénzek, kollégiumi férőhelyek elosztásáig.

Mind a hallgatók, mind az egyetemi vezetők kiszolgáltatottá váltak a hökökkel szemben, mindkét tábor életét meg tudták keseríteni, kényelmesebb volt tehát velük jóban lenni. A mostani botrány is olyan, mint a betegségek zöme, hosszú előélete van, s a szervezet immunitásán múlik, hogy milyen stádiumban lép fel ellene teljes vértezetben, illetve mikor későn, »meglepődve«, amikor már csak a drasztikus beavatkozás segít.

Most mindenki kedvére turkálhat a sebben, nem véletlenül pont akkor, amikor a másik műtőasztalon a felsőoktatás korpusza fekszik. A hallgatói szervezetek egyikét az illetékesek nem fogadják el tárgyaló félnek, a másiknak a legitimitásában támadt nem kis zavar – vajon mire mehetnek így? A Mandiner írása arra ad választ, hogyan lehet tétlen asszisztencia mellett néhány év alatt kiépíteni egy szerveződést, amely először kézbe veszi a dolgokat, majd magát a hatalmat, amivel hol él, hol visszaél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. február 25. 16:13
Délelőtt Karsai helyett Ungvárit irtam. Tévedésből. Nem tévedtem,ő talán még aljasabb volt!No és ez a Népszavás atyámfia??? Megérik a pénzüket. A Magyar- Hiller féle uralkodás idején gondolták ki a HÖOK-ot.Aztán mikor látták,hogy ezek nem hajlanak a szóra-mármint faltörő kosnak lenni a nagy őszi DDF /Demokratikus Diák Forradalom/-inkább azt gondolták jobb ma egy túzok,mint holnap egy veréb!Joggal.Mert most ime a bizonyság,hogy a "madarak" őket verébnek nézik! Veréb.Házi veréb:Passer domesticus. Verébnek nézett hallgató:Passer domesticus var. Budapestiensis.subspecies: Humanisticus sectio. A vidéki veréb csak közönségesen Passer campestris.Csak úgy!Közönséges mezei veréb. Van egy új species is:Passer sotialliberisticus var. Ha Ha,subspecies :anarchisticus. Ezeknek jár a dotáció!Most perelik Brehm-et, mert azt írta róluk,hogy ők nem költöző madarak!Dehogy is nem! Nagyon is!Ők bezzeg nem RÖGHÖZKÖTÖTTEK!De mit akar egy nyelvet nem ismerő bukdácsoló diák egy szinvonalas külföldi egyetemen? Ha a papa fizeti,mehet oda egyenest! nem idehaza kampánybohóckodni az ellezék örömére!HaHaHaHa!
Selamat
2013. február 25. 11:48
A HÖK nem oly régen, csupán néhány hete, még a legkedveltebb pajtija volt a szoclibsiknek. Most meg? Ellenség, s lehetőleg azonnal megölni őket minden irással! Tiszta röhejek ezek a ballibsik, meg szószólóik. Egytől egyig. Mindig is ilyenek voltak, de most végre már mindenki láthatja, hogy szart se érnek. Hát még a szavaik.
imres
2013. február 25. 11:32
Tamás elvtárs! Ugye, hogy megérett a felsőoktatási rendszer az átalakításra? Miért is gondoltátok másképp még a múlt héten csütörtökön?
ördöngös pepecselés
2013. február 25. 11:13
"önkormányzatiság jogosítványai hogy válhattak üzletté" ez nyilván csak ott lehet probléma ahol nem balliberáltak vannak hatalomban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!