Magyarország, ne majmold Szlovákiát! Már nincs miért!

2013. február 07. 14:16

Csak 2012 első hat hónapjában 680-nal nőtt azoknak a szlovák cégeknek a száma, akik Magyarországra menekültek, vagy magyar társtulajdonosra tettek szert.

2013. február 07. 14:16
Király Zsolt
Körkép.sk

„A konkurencia pedig nem alszik, mindezt látva az INESS elemzője veri is a vészharangot. Szlovákia ugyanis minta országból a régió sereghajtójává kezd válni a befektetői környezet attraktivitása tekintetében. A szomszédos Csehországban 19 %-os adó, Romániában 16 %, Bulgáriában 10 %, Magyarországon pedig az adóalap 500 millió forintjáig feltételek nélkül 10%-os kedvezményes társasági adó várja a befektetni vágyókat, jóval vonzóbb környezetet teremtve az itteninél.

Tudják ezt a szlovák cégek is, ezért tömegével teszik át székhelyüket Magyarországra. Csak 2012 első hat hónapjában 680-nal nőtt azoknak a szlovák cégeknek a száma, akik Magyarországra menekültek, vagy magyar társtulajdonosra tettek szert. A tendencia pedig fokozódik, immár az IT-szektor is a környező országok és Magyarország felé kacsingat.

(...)

Mindezek ellenére mit olvashatunk az Index.hu-n és az Inforádión? Tömény szlovák kormánypropagandát, melynek gazdasági csődje épp most válik egyre nyilvánvalóbbá. »Ha Szlovákiában nem lenne magas az államháztartási és a költségvetési hiány, akkor nem rúgták volna fel az egykulcsos adó rendszerét, de a szükség kényszert szül, így kényszerből emelték az adókulcsokat«. Idézi a szlovákiai történések terén rendszerint alulinformált és általában fáziskésésben levő magyar sajtó a számunkra érthetetlen okból adószakértőként tetszelgő Sidó H. Zoltánt, az Új Szó napilap főszerkesztő-helyettesét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MérlegElőd
2013. február 07. 18:50
Megismétlem a tévelygőknek a TÉNYEKET: "Íme egy újabb elképesztő hazugság, a valóság néhány morzsájának önkényes átértékelésével. Miért hazugság? A szlovák gazdasági növekedés bár lassuló, de még mindig 1,5%-os pozitívumot produkál az ipar. Nálunk? Éppen mai a hír, miszerint az iparunk termelése 2,5 %-ot esett vissza. Szerencsétlen fidessesek! Folyamatosan ilyen "okosításnak" vagytok kitéve."
nyomkereső
2013. február 07. 16:09
A cikkben szereplő probléma (azaz Szlovákia szociáldemokrata adó- és gazdaságpolitikájának sikertelensége) nem az euró mint fizetőeszköz kérdése.
USsange
2013. február 07. 16:04
Jók a kommentek. :) És érdekes, hogy kihaltak a ballibek. :)))
MérlegElőd
2013. február 07. 15:57
...nálunk felfelé mennek az adatok...??? Ez valami új! Részleteznéd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!