Világok harca – Válasz György Péternek

2013. február 25. 15:37

Most már néven lehet nevezni az ellenséget, lehet zsidózni/neonácizni, meg lehet fújni a kürtöket, ott az ellenség, oda tüzeljetek!

2013. február 25. 15:37

Úgy örülnek, mint a Jobbik, amikor Simon Peresz 2007-ben elmondta azt az ominózus beszédet Magyarország felvásárlásáról. Most már néven lehet nevezni az ellenséget, lehet zsidózni/neonácizni, meg lehet fújni a kürtöket, ott az ellenség, oda tüzeljetek! Ki lehet takarítani a jobbikosokat, be lehet sóval hinteni a hököket, a HaHa már fél lábbal bent van az ajtóban, most kell még egy kicsit megnyomni a médiát, aztán visszavehetjük a magyar közéletnek ezt a kis szegletét, ami még nem a miénk. Mert csak az számít, mindig is ez számított, igaz?

Azt írja, hogy az Önök által kínált oktatási program nem volt elég ahhoz, hogy »megvédjék diákjainkat a neonácizmus szellemétől«. Ez valóban így van, de nem azért, mert túl összetett, túl apolitikus vagy túl demokratikus lett volna. Éppen ellenkezőleg: túl egyszerű, túl átpolitizált és túl diktatórikus volt. És a szavait nem tudom máshogy értelmezni, mint hogy ez a jövőben még inkább így lesz. Aki eddig 4-est kapott a Magyar Gárdáról írt dolgozatára, mert »túl objektív volt«, az most már csak 2-est fog.

»Tehetséges, okos diákjaink kerültek bele ebbe a világba (értsd: Jobbik): mert nem volt nekik elég a magyarázat, amit tőlünk kaptak a világról«. Tanár úr, a legőszintébben mondom, hogy a legtöbben azért kötöttek ki a másik oldalon, mert túl sok volt nekik ebből a világból. Abból a világból, ahol soha semmilyen fórumra nem hívják meg a másik felet, mert »demokrata nem áll szóba a szélsőjobbal«. Ahol a diákok csak egyféle interpretációt hallanak politikáról, társadalomról, kultúráról. Ahol nincs meg a választás szabadsága, de még a választás szabadságának illúziója sem, ahol csak a holokausztozás előtt nyílnak meg az ajtók, ahol senki sem veszi komolyan azt a liberális elvet, miszerint a szabadság a másként gondolkozók szabadsága.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2013. február 25. 19:40
Hú, na ez már döfi.
gatya
2013. február 25. 18:12
Bar gondolom hiaba irom le, de azert leirom. Kotelezo olvasmany ez az egesz u.n. balliberalis oldalnak. Ha tenyleg komolyan gondoljak a toleranciat es a masok velemenyenek a tiszteletben tartasat, amibe annak megismeres is beletartozik. Azt nem merem mondani, hogy oriasi remenyeket fuzok ehhez, de azert kivancsian varom, hatha maga Gyorgy Peter is elolvassa a cikket es reagal ra.
GV0917
2013. február 25. 17:09
Csak rá kell nézni György Péterre.Nézésében benne van a mindent lesajnáló fennsőbbrendű liberálbolsi .Ezeknek? Kérdi a szem,ezeknek a páriáknak beszélek ÉÉN??-Soha. Saját szellemiségem a paizsom.Soha át nem üti szittya nyil!Kivéve ,ha pont gigán kapod! Akkor "Szó bennszakad, Szem fennakad, Lehellet megszegik"
MérlegElőd
2013. február 25. 17:03
Egy két apró nüansztól eltekintve, teljesen korrekt vélekedés. Már, ha tisztán vesszük a liberális eszmeiséget, és nem azokkal mögötte, akik lejáratták. Aztánazért azt is tudni kell a jobbikról, hogy a fórumjaikon megjelent "másképpen gondolkozót" ha meg mert szólalni, vagy megverték, vagy veréssel, elpusztítással fenyegették, miküzben sűrűn kommunistázták. Szóval, nem annyira precíz ez a mosakodás e poszton, mint amennyire a szándékból látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!