„A Bott Pincében alkalmazott borkészítés a jól bevált nulla technológia elvét követi. Az erősen terméskorlátozott tőkékről a száraz bornak szánt alapanyagot kb. 22,5-23MM érettségben szedik. Előfordul, hogy a szüret több körben történik, a különböző érettségi fokú gyümölcsöt elkülönítve dolgozzák fel, majd a kész borokat házasítják. A zúzás-bogyózást követően kénezik a cefrét, majd egy éjszakát ülepítenek tartályban.
A must ezt követően hordóba megy, ahol a vadélesztők november végére el is végzik feladatukat. Ekkor van egy fejtés és egy kiadósabb kénezés, majd 6-8 hónap érlelés következik. Amennyiben a bor megfelelően fejlődik, a szüretet követő nyár elején már palackba is kerülhet. A hordókat illetően 200, 220 és 300 literes méretűekkel dolgoznak, de hamarosan egy 10 hektós darabot is munkára fognak.