Regisztráció: taktikai visszavonulás vagy stratégiaváltás?

2013. január 04. 19:46

Sokakat meglepett, sok elemzést – köztük a miénket is – tett egy pillanat alatt elavulttá a Fidesz azzal, hogy visszavonulót fújt.

2013. január 04. 19:46
Timár Gábor
A KARD

Sokakat meglepett, sok elemzést - köztük a miénket is - tett egy pillanat alatt elavulttá a Fidesz azzal, hogy az Alkotmánybíróság (AB) választási regisztrációt elkaszáló döntése után visszavonulót fújt. (...)

A dolog nyilvánvaló kármentés: ősz elején a megkérdezettek 80%-a nyilatkozott elutasítóan a regisztrációról, ha még ehhez hozzájön a mai alkotmányellenességi verdikt, és mindez úgy, hogy a diákok újra az utcára mennek, az a Fidesznek nagyon nem jó. Ám ha okosak - és miért ne hinnénk ezt róluk? - akkor ezt a nyilvánvaló vereséget a javukra is fordíthatják.

Már tavaly év elején is felvetődött egyfajta konszolidációs igény, hogy hagyjon már alább a forradalmi hevület, jöjjenek végre a csendesebb hétköznapok. Lehet, hogy egy ilyen politikai attitűd kezdődik most? És ahogy tavaly írtuk, lenne erre igény, de pénz nélkül ez nem nagyon megy; még két hónap, és a magánnyugdíjpénztári vagyon után el lehet tapsolni az MNB tartalékait is »konszolidálásra«, egy évig biztos kitart, utána meg majd csak lesz valami.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. január 05. 13:54
Kifakadt a "leggyurcsányistább" kvízmester http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/39741531755/vago-istvan-kommentje-a-regisztracio-eltorlese-kapcsan
Kvasztics Fedor
2013. január 05. 12:52
Nem tudom, hogy előre eltervezett tudatos manőver volt mindaz, ami a regisztráció körül történt, vagy sem, de mindenesetre az ellenzék muníciójának nagy része mehet a szemétbe. Mert nem Gyurcsány látványos "éhezése" marad meg a köztudatban - hol van az már - hanem az, hogy a kormány, ez a diktatórikus banda engedett a diákoknak, meghajolt az AB előtt, és nem azt tette, amit Gyurcsányék tettek, amikor az államfő kritikája után még aznap délután változatlan formában megszavaztak egy megfontolásra visszaküldött törvényt. Most úgy tűnik, ki kell húzni a listáról a mindent elsöprő diktatúra vádját. Nagy csapás, mert ez látszott a leghatékonyabbnak, még a külföldi csapatok is erre mozdultak a legszívesebben. Most már valóban csak ez marad: Európa segíts! De lehet, hogy most visszakérdeznek: Miért? Mi baj van?
antioxi
2013. január 05. 06:12
A regisztráció jó ötlet volt, bárki találta is ki. "Korlátozó" lett volna? Igen. Kiket "korlátozott" volna a szavataiban? A szavazataikat fél deci pálinkáért és fél kg lecsókolbászért eladó cigány embereket. Kik voltak/lesznek a "felvásorlók"? A libsik, a szocik, ezért sikitottak annyira, hogy ezekről a szavazatokról le kell mondaniuk. Az áb politikai(!) döntése után a fidesz jó megoldást választott a regisztráció elvetését illetően, de a legjobb húzsásuk továbbiakban az lenne, ha azonnal kiirnának rendkivüli választásokat, mert a jobboldal biztosan megnyerné azt. Megismételem: Rendkivüli parlamenti választásokat kell kiirni minél előbb!
Soma
2013. január 05. 06:07
Vakargatják a felszínt. Olyan mindegy, van-e, nincs-e regisztráció. A lényeges kérdés az, lehet-e pótolni az ellopott, elkótyavetyélt állami vagyont, ami nélkül lesz-e valaha is működőképes gazdasága Magyarországnak? A faékagyú állampolgár nem lát el idáig, ami nagyon jó a még faékebb agyú média-prostiknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!