Szükség van egy negyedik erőre

2013. január 25. 08:42

A határon túli magyarok szavazhatnak majd az anyaországban 2014-ben, ami azt láttatja, hogy az MSZP eszmélése csak emiatt történt meg. Interjú.

2013. január 25. 08:42
Szili Katalin
Magyar Hírlap

– Miért próbál levezényelni az MSZP nemzetpolitikai fordulatot?

– Bár végre megtörtént a bocsánatkérés a párt vezetése részéről, az időzítést nem tartom szerencsésnek. A határon túli magyarok szavazhatnak majd az anyaországban 2014-ben, ami azt láttatja, hogy az MSZP eszmélése csak emiatt történt meg. Az MSZP jelenlegi lépését így határozottan megkésettnek tartom. Nekem annak idején házelnökként mindenesetre sikerült a nemzetpolitikai különutasságot képviselnem, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma működtetésével és konszenzussal életre hívott szakpolitikai stratégiákkal.

– A mostani ellenzéki egyeztetéseken egyelőre az LMP és a 4K! nem vesz részt. A Szociális Uniót meghívta a DK, az MSZP vagy az Együtt 2014?

– Nem hívták meg. Ennek örülök, legalább nem kellett nemet mondanunk. Ezek az egyeztetések ugyanis azt mutatják, hogy azok az erők próbálnak összeállni, amelyek meghatározták a 2002 és 2010 közötti kormányzást. Látva azt, ami az egész magyar politikai életben történik, arra jutottunk, hogy Magyarországon szükség van egy negyedik erőre a Jobbik, a Fidesz és a balliberális blokk között. Ez a fenntarthatóság elvei alapján patrióta gazdaságpolitikát és közösségi elveket képviselve meghaladhatná az országra régóta jellemző gyűlöletstruktúrát. Ilyen erőre igény mutatkozik a nagy számú bizonytalan, kiábrándult szavazót tekintve. A Szociális Unió és potenciális szövetségesi köre ezért megpróbál mind több hiteles civil közösséget megnyerni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. január 25. 11:18
Továbbmegyek: egy ötödikre, egy hatodikra...stb. is szükség van! Határ a csillagos ég! Nem kell ezeket "szalámizni"... Saját magukat szeletelgetik fel ezek a marhák! :)
bagira
2013. január 25. 11:02
Szili nagy tévedése az volt, hogy a böszme őszödi beszédének nyilvánossága után rögtön nem mondott le házelnöki posztjáról, és továbbra is a szocikkal szavazott.Szili külön taktikázik együvé tartozik az gyf bajnai garnitúrához ,soha nem válik le róluk .Nem hiteles alak.
bagira
2013. január 25. 10:59
Szili is a bajnai gyf meseházi mögött lapuló hazug szoci,,,VÁLASZTÓK TANULJANAK MÁR A BELŐLE ,AKÁR MIT AKARNAK A SZOCIK AZ A NÉP ELLEN IRÁNYUL ,,VAN EGY KÖZMONDÁS AMI SZILIRE NAGYON ILLIK, AZ ALJAS AKKOR A LEGVESZÉLYESEBB AMIKOR NYÁJASKODIK. Szili késő a bocsánatkérés ,akkor kellett volna 2004-ben mikor a magyarság ellen kampányoltatok,Szilinek pedig egyáltalán nem hinni kampányfogás az egész ,nincs benne a magyarsággal való együtt érzés.Csak emlékezzünk a Szili nyirségi kampányára hogy ott megválasszák képviselőnek ,képes volt egy vasárnap oda utazni a templomba menni a vallásos választókat megtévesztve ,hogy higgyenek neki,azután soha nem látták a nyirségi templomban imátkozni pedig lett volna mit le..Határtalanul nagyon gonoszok a szocik mindent bevetnek semmi nem számít csak hogy a buta választókat megtévesszék becsapják.Politikai anafabétákat Nyirségben sikerült átverni ,rá szavaztak a bunkók.Szocik aljasságánál nincs nagyobb bűn . SZili mindig ott pofázott a szocik mellett egyik oszlopos tagjaként ,szocik vagy megbuknak vagy kihalnak a piros székből ,soha nem mondanak le...Magyar nép számolhat vele a vissza tér szoci rabló banda .,ezeket soha többé nem tudják leváltani ,mert a nyugat mindent elkövet hogy még egyszer a hazaárulók el ne bukjanak ha még a magyar nép belepusztul akkor se.
kjkj945
2013. január 25. 10:25
Szükség van egy negyedik erőre, meg az ötödik elemre!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!