Alföldi Lucifer létével azonosult

2013. január 02. 16:47

Nem mindegy, hogy a nemzet templomában a tagadást szolgáló ember alatti-, vagy az ember feletti ember ideáját tekintjük vezető értéknek.

2013. január 02. 16:47
Szelei István
PolgárPortál

„Az önazonosság kérdése az, amelyet elsősorban a nemzeti oldalnak tisztába kell tenni: nyíltsággal, egy értékrend határozott, következetes vállalásával. A Nemzeti Színháznak ebben az értékrend vállalásban van elsődleges szerepe. És ez elsősorban nem vallási és nem politikai kérdés. Sokkal több annál: létkérdés.

Liberális oldalról gyakran kérdezik, hogy mitől érték nemzeti szempontból valami és mitől nem. Erre mi azt mondjuk: egy kultúrában minden a nemzeti érték részét képezi, ami nem a létrontást szolgálja. Nemzeti érték az, ami a magyar kultúrában nem a torz, önös ember szenvedésének tobzódásában merül ki, hanem azon túlmutat, az egyetemes ember irányába. Míg az előbbi ugyanis az ember alatti-, addig az utóbbi az ember feletti ember ideája. Számunkra a nemzeti érték nem valami kizárólagosság és önösség, hanem a kárpát-medencei Léttel együttműködő ember értéke. Az emberé, akiben saját kultúrájában kel életre Az ember tragédiájának üzenete és lesz látható az egyetemesség valódi képe.

Ezért nem mindegy, hogy a nemzet templomában a tagadást szolgáló ember alatti-, vagy az ember feletti ember ideáját tekintjük vezető értéknek és áldozunk előtte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bádogdob
2013. január 02. 22:56
skribek, a te pöcsöd akkor lazít, ha letépték és a szádba tömték, hogy ott fityegjen. Egyébként van róla papírod, hogy beszámítható vagy? Lásd Szelei. ....???
gross
2013. január 02. 22:42
Újabb kirohanás az "entartete Kunst" ellen. A könyvégetések mikor kezdődnek?
bádogdob
2013. január 02. 22:12
azonnal orvost szeleinek, kérem - de már késő...
bádogdob
2013. január 02. 22:08
Félelmetes és ugyanakkor röhejes... Aztán ismét elolvastam - és mégiscsak inkább félelmetes. Szelei Istvánnak azonnal kerítsen valaki egy profi pszichiátert. Bár szerintem menthetetlen. Ez rosszabb, mint ha Fekete György írt volna.Ez akkora sötétség, hogy erre nincsenek szavak. Hihetetlen. Ocsmány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!