Lépéskényszer

2013. január 31. 08:09

Azért kellett távoznom az LMP-ből, mert nem tehetem meg, hogy helyi szinten a párt hivatalos stratégiájával ellentétesen érveljek, cselekedjek.

2013. január 31. 08:09
Petrovai László
Petrovai László blogja

„Novemberben megkérdeztük kerületi támogatóinkat, szimpatizánsainkat, akik jelentős aktivitással válaszoltak a feltett kérdésre, és mintegy 80-85 %-ban a később elutasított, párbeszédre, ellenzéki együttműködésre irányuló stratégia követésére buzdítottak úgy engem, mint helyi csoportunk tagjait is. Nem esett nehezünkre elfogadni javaslatukat, hiszen többségünk - így jómagam is - ezen az állásponton voltunk. Novemberben ez az irányzat alul maradt, s tavaly őszi döntését a kongresszusi küldöttek többsége hétvégén helyben hagyta. Azért kellett távoznom a pártból, mert nem tehetem meg, hogy helyi szinten a párt hivatalos stratégiájával ellentétesen érveljek, cselekedjek, és nem is tudom megtenni, hogy úgy építsek pártot, ápoljak kapcsolatot a választópolgárokkal, illetve kerületünk legkülönbözőbb közéleti szereplőivel, hogy közben olyan utat vázoljak föl nekik, melynek sikerességében magam nem hiszek.

Elfogadom és meg is értem az kongresszusi küldöttek többségének döntését. Az is egy út, amit ők választottak. Az ökopolitikai értékek, a zöld gondolkodás érvényesülését én - sokadmagammal - más úton látom megvalósíthatónak. A novemberben még a párton belül alapított Párbeszéd Magyarországért Platform tagjaival együtt ezért elhagytam a pártot. Új politikai közösség, egy a különutasság politikája helyett a társadalom különböző csoportjai közötti párbeszéd, együttműködés fontosságát előtérbe helyező párt építésébe kezdtünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnyrotten
2013. január 31. 09:48
Fáradok tőled, pajti... Tényleg ennyire alapvető, közhelyes dolgokat kell neked magyarázni? 1. A világon minden választási program lózungok és ígéretek gyűjteménye, ami soha nem valósítható meg úgy és az ígért mértékben. 2. Itt az élő példa arra, amit mondtam: addig tetszik nektek a demokrácia, amíg egy, a szabályok betartásával létrejött döntés, intézkedés stb. a ti érdekeiteket szolgálja. Ha nem, akkor jön az "Ejrópa segíccs" meg az óbégatás önkényuralomról, fasizmusról, sé rögtön meg karjátok változtatni a szabályokat. 3. A 2/3-os többség nagyobb felhatalmazás - ezt OV is megmondta. Aki rászavazott, tisztában volt vele. Ezzel hozzá is járult, hogy akár az Alkotmányt is megváltoztassák. Most idézlek: "Ha a jelenlevok 80-85% ugy dontott, hogy parbeszed, a tobbi leszarta, akkor neki ezt kell kepviselnie. Teljesen mindegy, hanyan voltak ott. Csak az szamit, tudott-e rola mindenki, hogy oda mehet, es elmondhatja a velemenyet. Ez nem mosakodas, az egyetlen demokratikus dolog, amit tehetett. Es ez teljesen fuggetlen attol, hogy en egyetertek vele vagy sem." Ugyanez a szitu választáskor is. 4. Mondtam, hogynem fogod elolvasni a linkeket.
kjkj945
2013. január 31. 09:33
De ez csak párTbeszéd!!
tarackos
2013. január 31. 09:23
"és mintegy 80-85 %-ban a később elutasított, párbeszédre, ellenzéki együttműködésre irányuló stratégia követésére buzdítottak úgy engem, mint helyi csoportunk tagjait is" Sokan mondják ezt: Schiffer szembement a választói akarattal...
states
2013. január 31. 08:50
Azért kellett távozzál, amiért Gerébnek a Pál utcából, mert áruló lettél azzal, hogy átálltál a vörösingesekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!