Megértett művészek

2013. január 04. 08:46

A nemzeti kultúra csupán szórakoztató önámítás, mivel kizárólag azoknak nyújt játszóteret és sikerélményt, akik kevesek voltak a kultúrához, akik képtelenek lennének érvényesülni nagypályán, ezért aztán létrehoztak maguknak egy zárt kultúrgettót.

2013. január 04. 08:46
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
HVG

„Az önmagát beteges következetességgel nemzetinek nevező oldal képtelen megbékélni azzal a ténnyel, hogy a kultúra mellett dilettánsok közreműködésével létrehozott – ún. – nemzeti kultúra csupán szórakoztató önámítás, mivel kizárólag azoknak nyújt játszóteret és sikerélményt, akik kevesek voltak a kultúrához, akik képtelenek lennének érvényesülni nagypályán, ezért aztán létrehoztak maguknak egy zárt kultúrgettót, ahol kitüntetik egymást, díjakat osztanak, veregetik egymás vállát, és ha hatalomra kerülnek, azonnal megpróbálják suttyó értékrendjüket ráerőltetni az országra, hogy aztán az elkerülhetetlen választási vereség után helyreálljon a rend, és megint a kultúrát nevezze kultúrának egy ideig. Nem arról van szó tehát, amit ezek a szerencsétlenek próbálnak szerény eszközeikkel állítani, hogy amikor az operett-konzervatív tábor uralkodik, jogosan nyeri a Miss Hungary (rovásírással) címet Szaniszló Ferenc, hiszen a bal-liberálisok alatt Kiszel Tünde bitorolta ezt a címet, hanem egyértelműen kibontakozik a ciklusok váltakozásán végigtekintve, hogy itt vagy kultúra volt vagy nemzeti kultúra, ahol a »nemzeti« egyértelműen fosztóképzőként viselkedik.

Jogosan védekezhetnének azzal, hogy Kádár regnálása alatt képtelenség volt ápolni, fejleszteni a konzervatív művészetet, a konzervatív irodalmat és a konzervatív oboázást, de mivel semmi közük sincs a konzervativizmushoz, duzzogva kineveznek valakit írónak, aztán tolonganak a sírja körül, hátha attól tényleg íróvá változik. Nem fog, de nem is érdekel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. január 04. 15:13
Még a hülye is eltalálja a dolgok lényegét, csak talpára kell állítani amit mond. Mert például Para tökéletesen beletalált abba, "mivel kizárólag azoknak nyújt játszóteret és sikerélményt, akik kevesek voltak a kultúrához, akik képtelenek lennének érvényesülni nagypályán, ezért aztán létrehoztak maguknak egy zárt kultúrgettót, ahol kitüntetik egymást, díjakat osztanak, veregetik egymás vállát" No, ezt hívják liberális kultúrterrornak és most ennek van vége.
GV0917
2013. január 04. 13:30
Művészet az, amit az EMBEREK TÖBBSÉGE IS MEGÉRT ÉS ÉLVEZI IS AZT!A többi halandzsa, kóklerség, téveszme,giccs,kakofónia,vagy bár mi ami nem élvezhető.Nincs nemzeti,vagy "szocialista"/pedig csak az létezhetettt/,liberális,vagy egyéb ilyen, olyan eszme művészete. Azt viszont kijelentem,hogy egy "meg nem értett zseni" veszélyesebb egy tömeggyilkosnál! A művészettel ezért sokan élnek,de mégtöbben visszaélnek! Amennyiben a zsurnalisztika művészet,Para Kovács az első számú közellenség!
citizen queen
2013. január 04. 12:17
"az ún. bal-lib kultúra csupán szórakoztató önámítás, mivel kizárólag azoknak nyújt játszóteret és sikerélményt, akik kevesek voltak a kultúrához, akik képtelenek lennének érvényesülni nagypályán, ezért aztán létrehoztak maguknak egy zárt kultúrgettót, ahol kitüntetik egymást, díjakat osztanak, veregetik egymás vállát" - szerintem ez sem áll távol a valóságtól, sőt. Gondoljunk csak a filmszemlére, ahol a kiscicát vízbefojtó "művész" perverz filmjét díjazta a nagyérdemű - no nem a közönség, hanem a belterjes zsűri. A bibi az, hogy a módszerváltáskor a belpesti ún. értelmiség volt az, aki kisajátította magának a kultúrát, és létrehozta a maga nagykörúton belüli belterjes kultúrgettóját. És innentől kezdve elhitték, hogy ez örökös hitbizomány a számukra. Aztán ha bármi nem a szájuk íze szerint történik, akkor lehet üvölteni a demokrácia vesztéről, fasizmusról, satöbbi-satöbbi, az unalomig ismert közhely. Szemmel láthatólag ez a szerencsétlen hasznos idióta para sem tud túllépni azon a 22 éve rögzült hamis beidegződésen, hogy a kultúra nem kizárólag a bal-lib oldal sajátja.
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. január 04. 12:12
"nemzeti kultúra csupán szórakoztató önámítás" Ha egy nap egy színtársulat, magyar nyelven, magyar színészekkel, magyar rendezővel bemutatja a "Kurázsi mamát" vagy az "Antigonét", az éppen úgy a nemzeti kultúra része lesz, mint a himnusz. Még Kertész Sorstalansága is az, ha maga Kertész különben egy hontalan senki. Talán inkább a "Hogyan gondozd a magyarodat" az, ami "szórakoztató önámítás"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!