Önmérséklet

2013. január 05. 15:58

A kormánypártok legfontosabbnak tekintett ügyeikben is készek visszavonulót fújni, ha a körülmények ezt szükségszerűvé teszik számukra.

2013. január 05. 15:58
Lakner Dávid
Teadélután

Ám úgy tűnik, megfogadni igyekeznek azt a machiavellista tanácsot, hogy a tisztességnek a látszatára minden esetben adjanak, még ha a mögöttes indokok valami egészen mást is mutatnak. Így teljesen lényegtelen az is, ha a népszerűségvesztéstől félve döntöttek a diákoknak való engedménytétel, illetve az Alkotmánybíróság szavának meghallása mellett: hajlandóak voltak lemondani általuk jónak tartott lépésekről, engedve bizonyos külső erőknek, bizonyítva ezzel is a demokratikus és alkotmányos elkötelezettséget.

»2014-ben biztosan nem lesz regisztráció« – szögezte le Rogán Antal, ami a következő választások lebonyolításának módján túl azt is sejteti, hogy 2018-ban még lehet, ha a következő ciklusban is ők kerülnek hatalomra, és lehetőségük lesz a feliratkozás időben történő bevezetésére (hiszen most akár 2013 végéig is elhúzódhatott volna a regisztráció létéért történő harc). És erre (mármint a választási győzelemre) minden esélyük meg is van a jelenlegi statisztikákat nézve, valamint azt a tényt, hogy ezzel az ellenzéket egyik legfontosabb fegyverétől fosztották meg. De még az új alkotmány szükségszerűségébe vetett választói hitet is csökkenthették némiképp, főként, hogy a baloldalon is a feliratkozás alkotmányba kerülése esetén helyeztek kilátásba minden eddiginél nagyobb volumenű tüntetéseket.

Az értelmezések csatája pedig ugyan csak most indult be, ám abban mindenki megegyezhet, hogy 2014-ben valamivel nehezebb lesz a jogállamiság semmibe vételével, valamint az egyenlő választás elvének korlátozásával torpedózni az Alkotmánybíróság döntéséhez igazodó, önmérsékletet tanúsító Fidesz-KDNP-t.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hammer smashed face
2013. január 06. 13:36
Klassz vagy dávid! :)
Midgardsorm
2013. január 06. 11:04
„Önmérsékletet tanúsító” LOL Lebilincselő, mekkora ordenáré seggnyalók léteznek :D Holott csak annyi történt, hogy a fidesz most először nem helyezi az akaratát önérdeke fölé. Tőlük ez valami kivételes önmérsékletnek számít, azt elismerem, de ne nevezzük már ezt a hagyományos értelemben vett önmérsékletnek!
=nessuno=
2013. január 06. 00:26
Micsoda emberi nagyság...meghátráltak.:D:D Rogán sajtótájékoztatója felháborító!!! Bele is írhatták volna az alaptörvénybe stb... Korlátolt. Legyünk hálásak, hogy nem tették???:)))
capacete
2013. január 05. 22:45
"Ahogy a keretszámok esetében történő meghátrálásnál, úgy most is azt láthatjuk, hogy a kormánypártok legfontosabbnak tekintett ügyeikben (önfenntartó felsőoktatás, előzetes feliratkozás) is készek visszavonulót fújni" Szerencsére a középiskolások és az egyetemisták nem olyan hülyék, hogy elhiggyék, hogy a kormány bármin is változtatott a felsőoktatással kapcsolatos elképzelésein, bárhogy is próbálják szuggerálni a hozzád hasonló propagandisták. Ők nem hülyék, tudják, hogy ha egyszer a költségvetésbe 10.000 főre adnak állami normatívát, akkor az egyetemek nem tudnak 50.000 főt felvenni. Azt is tudják, hogy 16 szakon semmi állami támogatás sincs, és ott ki kell majd fizetni a milliós "nemtandíjat"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!