És hogyan gyűlölnek a liberálisok?

2013. január 20. 13:42

Nem érdektelen jobban körülnézni, hogy az általában türelmességre intő liberálisok mit szólnak, miként viszonyulnak a saját oldalukon keletkező gyűlölethez és a holdudvarukhoz tartozó gyűlölködőkhöz.

2013. január 20. 13:42
D. Horváth Gábor
MNO

A Bayer-cikk után tett jogi nyilatkozat után megkérdeztük a mára a parlamentben ülő LMP-s politikust, hogy ha Bayer cikkét uszítónak tartja, akkor Paizs Miklós daláról ma hogyan vélekedik? A politikus a kérdésre szokásos liberális választ adott. Álláspontjának alátámasztásához a jogiakon túl keresett érveket, ami az az eset, amikor végképp felborul a rend, amikor a szavak végképp elvesztik az értelmüket, s ami a demokrácia, a jogállam megszűnéséhez vezet.

Meglepetésre Schiffer műfajelméleti okfejtésbe kezdett, mondván, hogy egy politikai lapban megjelent cikkel ellentétben az erőszak közvetlen veszélyét egy zeneszám nem veti fel, s hogy a Bayer-cikk és a gyűlölködő zeneszám jogi megítélését alapvetően a kontextus, így például a műfaj határozza meg. Majd azt állította, hogy a TASZ honlapjára azért került ki a szöveg, mert a szervezet így vállalt szolidaritást a szerzővel, aki ellen a rendőrség akkor közösség elleni izgatás miatt nyomozást rendelt el, s a TASZ jogvédő szervezetként így kívánt tiltakozni az alkotót érő hatósági vegzatúra miatt.

Tegyük hozzá, érthetetlen, vajon miért nem érdekelt a liberálisok között senkit Sickratman durva agresszivitása. S vajon az LMP hogyan vélekedik ma a szerzői és a véleményszabadság érvényesüléséről, ha azt reméli, hogy a cikk automatikusan felkelti az illetékes hatóságok figyelmét, s Bayert – Sickratmannel ellentétben – tényleg elviszik a rendőrök. »Megérteni akarom Bayert, nem pedig megbocsátani neki« – összegez Szummer Csaba pszichológus a cikke végén. A világ azonban bonyolultabb. A dolgok megismeréséhez és megértéséhez a jobboldal és a liberális oldal is alapos vizsgálatra szorul.

Az ehhez használt módszerekből pedig a kettős mércét száműzni kell.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
interceptor
2013. január 21. 12:28
Te Zsolti! Vagy elnézést: Herr Obenkőnigführer! Mert szin tiszta nácinak megáll ez a megszólítás! Én herr major Interceptor vagyok,csak a Gyucsány-reagálásra írom ezt! Kérdésem: Mi az antiszemitizmusabb dolog? Ha te elmondod a múltjukat,hazaárulásukat,vagy ha téged nácinak vesznek a szájukra?A nácik ugye bűnösek,nem? Az,hogy a zsidó nagymenők fizették az alsórendűbb zsidók és cigányok deportálását,arról miért nem eshet szó-csak itt? Azért vannak ám zsidók,cigányok-akiket lelöknek,s aztán kinyitják a szájukat-amíg tehetik,tehát amíg élve hagyják őket!Náci: pusztulj,Magyarország igazáért veled megyek a kétharmaddal,erdéllyel,vajdasággal,felvidékkel és az összes kitoloncolt,menekült 56-ossal! Valamit ne felejts!1puskában 1 golyó van,1000 embernek ez kevés,úgyhogy bízva bizakozhatsz! Isten Áldásával!
bagira
2013. január 21. 05:40
" Hogyan gyűlölnek a liberálisok?" Werber utasítására gyűlölnek.Érezhető minden fórumon werber salom testvéééééérr mely időszakban lépte át a Magyar határt ,megkezdte a gyűlölet kampányát.Belügyeinkbe bele avatkozik.Nos mi is menjünk israelbe hasonló kampányt folytatni ,szeretném látni a zsidók miként reagálnak,bizonyánra bennünket már határnál legyilkolnának ,kiirtanának ,belügyekbe bele avatkoznak ,,semmi közünk ilyen jött-ment werber féle alakokhoz ,zsidóknak van bajuk a palesztínokkal azzal foglalkozzanak ,Magyar nép nem hívta ide a salom testvééééért..Nos sokan ezért utálják werber féle zsidókat mindehova beférkőznek ,bomlasztanak gyűlöletet keltenek megosztanak ,már csak azon csodálkozom hogy Orbánt nem lőtték le.Mindenre képesek .Mennyi köze lehet az israeli miniszternek a werber féle gyűlöletkeltéshez,vagy onnan irányítják az kampányukat???????
Gyurcsány Viktor
2013. január 21. 01:28
Sickratmen száma politikusok, hatalmon lévő emberek ellen uszít, Bayer cikke meg csóró kisemberek ellen, faji alapon. Ez fontos különbség, a kettőt összehasonlítani kb olyan, mintha az Akasszátok fel a királyokat! c. verset vetnénk össze a Jud Süss-el. A szám egyébként természetesen egy polgárpukkasztó paródia, mint az összes többi dala. S. ilyeneket szokott "énekelni", hogy "Pöttyös az inged? Buzi-e vagy?/Fested a hajad? Buzi-e vagy?", mindenkinek nyilvánvaló, hogy nem gondolja komolyan. Az ominózus cikk ezzel szemben egy elvileg komoly hírlapban jelent meg, a szerzője pedig később is vállalta, hogy
Robin
2013. január 21. 00:14
:-) Megyek az utcán... http://www.youtube.com/watch?v=IEnCKP1qXLA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!