Vesztesek, győztesek és renegátok

2013. január 13. 09:18

Éppen a Fidesz legelkötelezettebb hívei tartották volna a legmegalázóbbnak a regisztrálást.

2013. január 13. 09:18
Bitó László
NOL

„Elképzelhetőnek tartom, hogy éppen a Fidesz legelkötelezettebb hívei tartották volna a legmegalázóbbnak a regisztrálást, míg azokat mozgósította, tette volna tudatos szavazókká, akik a legtöbbet szenvedtek a kormány arrogáns hatalomtobzódásától, szegénységbe taszító unortodox matolcsyzmusától. Számomra az a legfrusztrálóbb a demokratikus ellenzék diadalittasságában, hogy azt hiszik, a regisztráció elmeszelésével időt nyertek, így nem kell már szeptembertől kampányolniuk. Pedig ha ezt gondolják, a Fidesz csapdájába esnek: Rogánék éppen azért üdvözölhették a regisztráció eltörlését, mert ezzel sokkal nagyobb mozgásteret nyernek a választások előrehozásában.

Ennek meg kell történnie, mielőtt támogatottságuk az egyszerű többség alá süllyed az ellenzéki összefogással szemben. Ha nem kellett volna számolniuk azzal, hogy diabolikus terveik végrehajtására nem lesz négy évük, elkerülhették volna azt a hektikus, kapkodó kormányzást – például az eredetileg 2012-re meghirdetett alkotmányozás átpasszírozását 2011 húsvétjára –, amellyel olyan sok kárt okoztak, nemcsak az országnak, hanem saját presztízsüknek is. Vagyis az előrehozott választás időzítése körültekintést igénylő taktikai döntés azért is, mert minél későbbre lehet kitolni, annál több hűbéresüket tudják jól fizető pozíciókkal magukhoz kötni és hosszú távra bebetonozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. január 13. 19:45
"Vagyis az előrehozott választás időzítése körültekintést igénylő taktikai döntés azért is, mert minél későbbre lehet kitolni, annál több hűbéresüket tudják jól fizető pozíciókkal magukhoz kötni és hosszú távra bebetonozni.”" Így gondolkodik a vörös fejű szegfűs. - időzítése - taktikai döntés - kitolni, - hűbéresüket - jól fizető - magukhoz kötni - bebetonozni Ezt az embert a baloldalon teljesen normálisnak tartják. Szerintük ezek Magyarország égető problémái. Csodálkozunk, ha uralmuk alatt Magyarországot szabadon kifosztható prédának tekinti minden beavatkozó "partner",
antioxi
2013. január 13. 19:28
A ballibsi intercionisták nyomják a hülyeségeiket. A vágyálmaikról szónokolnak, azt gondolják, hogy ha sokat ugatnak, akkor azok meg is valósulnak. Nem fognak.
geraz51
2013. január 13. 18:47
Szeretett választott hazádban már sokkal nagyobb a baj mint nálunk.Obamát is mered bírálni,mert ha így haladtok 10 év múlva kötelező lesz a kínai nyelv használata.Néha írhatnál már a szinte naponta előforduló tömeggyilkosságok okairól,a hatalmas eladósodásról,a nagy adó emelésekről,a munkanélküliség növekedéséről.A kenyai bohóc olyan mint a Gyurcsány.Sok duma kevés tehetség.VAGY OTT A NAGY USA -BAN KUSSOLSZ MI?
lelánczi
2013. január 13. 16:38
A felmérések szerint világos, hogy egy szabad és demokratikus választáson a Fidesz nem tudna többséget szerezni. Rosszabbul élünk, mint négy éve. Most akkor jönnek a trükkök százai, hogy visszahozzák a szarból a kormányzást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!