Milyen kék ez a lila?

2013. január 18. 18:11

Nekem munkaeszköz a gépem, azt fogom látni, amit a grafikus, aki készítette a képet. De vajon az ügyfelem mit fog látni?

2013. január 18. 18:11
Berényi Konrád
Onlinemarketing blog

„A weben ez kevésbé gond, hiszen jellemzően a rosszul megjelenített színből nem készül több ezer darab. De korábbi években azért rendszeresen belefutottam olyan grafikákba, amik csak a szuper, magas fényű, szép színeket megjelenítő monitorokon néztek jól ki, az olcsóbb szegmensben meg konkrétan egyes színek eltűntek, az árnyalatok megszűntek, a képek nagyon megváltoztak. Aztán az LCD monitorok elterjedése miatt ez sokáig nem volt probléma, pontosabban nálam ez nem csapódott le. És most megint igen. Meg is lepett, valahogy el is felejtkeztem erről: nem mindig látjuk ugyanazt a színt, én és a megrendelőm.

Nekem munkaeszköz a gépem, ennek megfelelően ha kell, kalibrálom is - így azt fogom látni, amit a grafikus, aki készítette a képet. De vajon az ügyfelem mit fog látni? Hogyan fog megjelenni ez mondjuk mobilon vagy tableten?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2013. január 19. 11:11
Aha.
Zod
2013. január 19. 10:57
Uramisten! A különböző monitorok,különböző színárnyalatokat képesek megjeleníteni,és az átlag felhasználóé gyengébb mint valakié aki hivatásánál fogva ezzel foglalkozik??! Sosem gondoltam volna.
tunde04
2013. január 19. 09:19
berényi így fejezi be a cikket: "Nem egyszerű ez a kérdés, és most nem is igazán tudok rá jó megoldást mondani, egyszerűen csak azonosítottam a problémát: jó, (megint) van színgond, nahát! Érdemes lesz ezt végiggondolni a jövőben." nekem meg vagy 5 darab kérdőjel jelent meg a fejemben. most mi van? mi a gond?
kaktuszvirág
2013. január 19. 06:27
Akkor most miről is van szó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!