A Jobbik ma vállalhatatlan számomra

2012. december 04. 13:10

Amíg Vonáék közösséget vállalnak Gyöngyösi szavaival, addig számomra a Jobbik vállalhatatlan. Interjú.

2012. december 04. 13:10
Rogán Antal
FN24

Mennyit ér ez az elhatárolódás?

Sokat. Meggyőződésem, hogy fontos tett volt. Konkrét ügyben, konkrét mondatok ellen szólt, ám jelentősége messze túlmutat ezen az egy eseten: világossá tette, hogy Magyarországon minden józan erő határozottan fellép, ha ilyen beszédek hangzanak el az Országgyűlésben. Kiállásunk, úgy hiszem, igazi biztonságot ad nemcsak zsidó honfitársainknak, hanem a cigányoknak és mindenki másnak, akit rasszista indítékból vagy akár meggyőződése miatt támadás ér. (...)

Nem világos, hogy ön Gyöngyösi Mártonnak azt a néhány mondatát utasítja el, vagy a komplett Jobbikot.

Amíg a Jobbik a magáénak vallja Gyöngyösi állításait, addig elhatárolódásom a Jobbikra is vonatkozik.

»A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, és még a hatalomért sem szabad összefogni a nácikkal« – így fogalmazott Bajnai vasárnap. Egyetért vele?

A náci szó a múlt terminológiája, és mint ilyen, nem mindig alkalmazható a jelen és a jövő eseményeire. De a jelen és a jövő mindig a múltból épül fel és tanulnunk kell belőle. Gyöngyösi Márton és a Jobbik láthatóan nem tanult belőle.

Bajnai bizonyára arra utalt, hogy szerinte Gyöngyösi szavai után demokratikus párt soha semmiben nem közösködhet a Jobbikkal.

Én pedig ismétlem: amíg Vonáék közösséget vállalnak Gyöngyösi szavaival, addig számomra a Jobbik vállalhatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hera48
2012. december 05. 09:28
Inkább erre figyelnél oda Te Stadion építő barom és ne a Zsidozással foglakozz HANEM !!! Figyeljünk a rászoruló gyermekekre! Mára Magyarországon közel négymillióan élnek a létminimum alatt, másfél millióan a szegénységi küszöb környékén, és ami a legriasztóbb: közel ötszázezer gyermek éhezik. Az MSZP Mikulás napján rájuk szeretné felhívni a figyelmet. Úgy véljük, az ünnepek alatt különösen figyelnünk kell a rászoruló gyermekekre, így aki teheti, saját lehetőségeihez mérten valamely segítő civil szervezeten keresztül juttasson el számukra apróbb-nagyobb figyelmességeket.
next mindig élni fog
2012. december 04. 23:13
Tóni! Vasárnap is azt írtam, hogy le a kalappal előtted, mert szép beszédet mondtál! Ez sem rossz! Most már az V.kerületért is dolgozhatnál egy kicsit! Hm!
a púpos
2012. december 04. 20:01
Tónikám, veled is csak többen vagyunk!!
ciseaux
2012. december 04. 19:50
Rogán, a kiegyensúlyozott libero-centrista. A "tomboló" fasizmus elől hova menekül? Egyenesen a rasszista cionisták pódiumára! Azokhoz, akik csak hónapokkal ezelőtt az ő Kövér Laci barátját tiltották ki Izraelből, mert egy magyar író erdélyi temetését merte támogatni? Mazel Tov!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!