Múzsának lenni fontos

2012. december 02. 11:17

Amikor más írja a szövegeket, akkor is én határozom meg, hogy milyenek legyenek, belőlem indulnak ki a szövegek. Interjú.

2012. december 02. 11:17
Péterfy Bori
Recorder

Említetted, hogy írtál dalszövegeket a terhességed alatt, azok változatlanul kerültek fel a lemezre?

Igen, a Szívem gyorsabban ver és a Happy End, mindkettő kész volt, csak a zene alakulásához kellett igazítani rajtuk egy picit. Illetve a Szívem gyorsabban verhez nem volt refrén az utolsó pillanatig. A Művészetek Palotájában az öltözőben énekeltem fel, az akusztikus koncertünk előtt fél órával (nevet). Egyszerűen nem volt máskor idő rá. Addig gyúrtuk, amíg nem lett kész, éreztük, hogy még hiányzik hozzá egy erős refrén, és már csak ott tudtuk felvenni.

Az előző lemez idején meghirdettetek egy szövegírói pályázatot, aminek eredményeként Hujber Szabolcs egészen sok szám szövegét szállította. Most mi volt a helyzet ezen a téren, a te dalszövegeid mellett ki írt még a lemezre?

Hujber Szabolcsnak most is több szövege szerepel, és bekerült a körbe egy új szövegíró is, aki nagyon érdekesen színesítette a képet, a lemezcím is az ő ötlete. Ő Hajós-Dévényi Kristóf, az Unbending Trees és az Empty Music énekese, akivel az Ambrus dolgozott már együtt The Gomb néven, angol nyelvű számokkal. A Kristófra is most jött rá, hogy magyarul is írna. Nagyon érdekes szövegeket hozott, és gyorsan rákapcsolódott a világunkra. A Fehér festem az arcom volt az egyik, a másik az Őrült ékszer, amit közösen fejeztünk be és a harmadik a lemezzáró Szélesvásznú című dalhoz a szöveg. A Játék refrénjét pedig Tariska Szabolcs írta, a verzét meg Lovasi Andrással közösen én. Úgy is fel lehet fogni, mint egy versenyt, de persze nem tekintjük annak. Mindannyian rárepülünk a dalvázlatokra, mindenki ír rájuk szöveget és a végén Ambrussal döntünk, és akár alakítunk is sokat a „beérkező pályamunkákon.” Ebben az is benne van, hogyha én is írok egy szöveget egy dalra, és az nem lesz olyan erős, mint valaki másé, akkor kihullok azon a rostán. Eléggé szabadon és lazán működik és ezt a szövegírók is elfogadják, vagyis kénytelenek elfogadni.

 

Erre a lemezre összességében több szöveget írtál? Többet megmutatsz magadból ezáltal?

Nyilván az összes lemezt a magaménak érzem. Amikor más írja a szövegeket, akkor is én határozom meg, hogy milyenek legyenek, belőlem indulnak ki a szövegek. Múzsának, vagy inspirációt adó személynek lenni szerintem ugyanolyan fontos és felelősségteljes feladat, mintha én írnám az összes szöveget. Boldog lennék, ha egyszer meg tudnám írni egy album összes számának a szövegét, de nem biztos, hogy ez feltétlenül jó lenne, mert az én világom nagyon egynemű, és annál sokkal jobban szeretem a változatosságot. Nagyon izgalmas játék, hogy egy fiú szerzőnek mi jut eszébe róla, mire inspirálom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2012. december 25. 19:43
"A Fehér festem az arcom volt az egyik, a másik az Őrült ékszer, amit közösen fejeztünk be és a harmadik a lemezzáró Szélesvásznú című dalhoz a szöveg. A Játék refrénjét pedig Tariska Szabolcs írta, a verzét meg Lovasi Andrással közösen én." Nincs ez kicsit túlbonyolítva? Sztevanovity Dusán írt egy pár soros szöveget, Presser Pici a zonogoránál írt hozzá egy egyszerű dallamot és Zorán meg előadta. Például így született az "Ünnep." című dal.Nem így kell ezt csinálni? http://www.youtube.com/watch?v=8L4WxAChZyE
Fakutya tizedes
2012. december 06. 05:31
Rémes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!